26 Mart 2012 Pazartesi

TAYAD'ın oturma eylemi 3. gününde

TAYAD'lı aileler, 21 Mart günü Samatya Hastanesi'ne kaldırılan hasta tutuklu Yasemin Karadağ için başlattığı oturma eylemini sürdürüyor.

Hasta tutuklu Yasemin Karadağ'ın serbest bırakılması için Samatya Hastanesi'nin önünde önceki gün oturma eylemine başlayan TAYAD'lı aileler, bugün açıklama yaptı.

TAYAD'lı aileler adına açıklama yapan Yasemin Karadağ'ın kardeşi Olcay Karadağ, Güler Zere'nin hastalığının ilerleme aşamasını Balcalı Devlet Hastanesi'nin tutsaklar için ayrılmış hücresinde gün gün ölüme terk edilerek yaşadığını, AKP iktidarının Zere'nin sağlıklı bir tedavi süreci geçirdiği yalanını kamuoyuna aktardığını ve Zere'nin ölmek üzereyken tahliye edildiğini hatırlattı, "Şimdi aynı sürec Yasemin için işletiliyor" dedi.

"Şurası artık çok açık! AKP iktidarı kendine muhalif olanları, devrimcileri sadece tutsak almakla yetinmiyor. Onları öldürebilmek için elinden geleni yapıyor. Bugüne kadar demokrasi lafını en çok ağzına alan AKP iktidarında hapishanelerden 2 bin 400'den fazla ölüm çıkmıştır. Yeni bir ölüm kapımızda, bunun sorumluluğu AKP ve onun kurumlarınındır" şeklinde konuşan Olcay Karadağ, "Yasemin Karadağ'ın dışarıda sağlıklı bir şekilde tedavi olma hakkını savunuyoruz. Ne hapishanede, ne de hastanede öldürülmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Kaynak: ETHA