25 Mart 2012 Pazar

ELTA işçilerinden oturma eylemi

RMK Tersanesi önünde 14 Mart gününden bu yana direnişte olan ELTA işçileri, direnişlerini Taksim'e taşıdı, destek istedi.


Zam istedikleri için işten atılan ve 14 Mart günü RMK Tersanesi önünde direnişe başlayan taşeron ELTA Gemi elektrik işçileri, direnişlerini Taksim'e taşıdı.

Emek Sineması önünde toplanan işçiler, "Tersane işçisi köle değildir", "Direne direne kazanacağız" sloganlarıyla Galatasaray'a yürüdü. İşçiler, burada oturma eylemi yaparak, seslerini duyurmaya çalıştı.

İşçiler adına açıklama yapan Murat Akırmak, ücretlerine insanca yaşayabilecekleri bir zam yapılmaması üzerine patronla görüşmek istediklerini ancak görüşme sonunda kendilerine istifa dilekçelerinin zorla imzalatılmaya çalışıldığını belirtti. Akırmak, bu dayatmaya karşı çıktıkları için 10 Mart'ta tersaneye giriş kartlarının iptal edildiğini ve işten atıldıklarını söyledi.

Buna karşın 14 Mart Çarşamba günü taşeron olarak çalıştıkları RMK Tersanesi önünde direnişe başladıklarını belirten Akırmak, "Taşeron sisteminin yarattığı çalışma koşullarına karşı yürüttüğümüz mücadelede tüm emekten yana duyarlı kamuoyunu bu haklı mücadelemize sahip çıkmaya, bizlere destek olmaya çağırıyoruz" dedi.

İşçilerin eylemine Esenyurt'ta işten atıldıkları için direnişe başlayan MEPA işçileri destek verdi.

Kaynak: ETHA