29 Mart 2012 Perşembe

Açık Havayı Gören İnekler Çıldırdı

Kapalı kaldıkları ahırlarından aylar sonra dışarı çıkarılan inekler açık havayı görünce çıldırdı.


Ağır ve uzun geçen kış mevsimi ardından İngiltere'deki bir çiftlikte aylar sonra dışarı çıkarılan ineklerin hallerinden duydukları memnuniyet kamera ile görüntülendi.

Dünya Tarımında Merhamet (CIFW) isimli İngiltere merkezli kâr amacı gütmeyen kuruluş, ineklerin aylar sonra otlamaları için dışarı çıkarılmaları sonucu tepkilerini görüntüleyip yayınlandı.

Aylarca kapalı kaldıkları ahırdan doğaya çıkmanın yanı sıra taze otlarla otlamaya bırakılan Holstein süt inekleri koşarak ve birbirleriyle şakalaşır gibi hareketler yaparak gösterdi.

1967'de Peter Roberts adlı bir İngiliz çiftçi ile eşinin, modern gelişmelerden ve tarımın fabrikalaşmasından korkarak kurduğu CIFW, hem insanlar hem de hayvanlar için sağlıklı tarım için çalışıyor. Başta hiçkimseyi bu işe ikna edemeyen Roberts, çiftlik hayvanlarının acı çekmesini önlemek ve mümkün olabildiğince doğal ortamlarında yaşayabilmelerini sağlamak için tek başına yola çıkmak zorunda kalmış.

Bu amaçla çeşitli kampanyalar da düzenleyen CIFW'nun etkinlikleri arasında "Tavuklara Özgürlük", "Fabrika Tarımına Hayır" gibi kampanyalar var.

DHA
Kaynak: Haberler.com