26 Mart 2012 Pazartesi

Enerji-Sen Başkanı'na silahlı saldırı

Enerji-Sen Genel Başkanı Kamil Kartal, örgütlenme çalışmaları için bulunduğu Afşin-Elbistan Termik santralinde silahlı saldırıya uğradı. Kartal, saldırganlar arasında Tes-İş Şube Başkanı'nın da olduğunu belirterek, saldırının örgütlenme çalışmasına yönelik olduğunu söyledi.

Enerji-Sen Genel Başkanı Kamil Kartal, Afşin-Elbistan Termik santralinde Tes-İş Şube Başkanı'nın da içinde olduğu bir grup tarafından saldırıya uğradı.

Olay bugün saat 12.30 civarında, termik santralin çıkışında yaşandı. Örgütlenme çalışmaları için santralde bulunan Kartal ile teknisyen olarak çalışan Mahir Özdoğan, çıkışta 10 kişilik grubun saldırısına uğradı. Türk-İş'e bağlı Tes-İş Şube Başkanı Sıddık Sert'in de içinde olduğu grup, saldırı sırasında silah da çekti. Olaya ilk olarak özel güvenlik görevlileri müdahale ederken, sonra jandarma olay yerine geldi.

Jandarma, 3 kişiyi gözaltına alırken, Kartal ve Özdoğan Afşin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kartal ve Özdoğan'ın sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Saldırıya ilişkin ETHA'ya açıklama yapan Kartal, şöyle konuştu: "Bu saldırıların bizi yıldırmasını beklemesinler. Örgütlenmeyi başlatmadan dönmeyeceğim. Bunlar mafya bozuntusu. İşçileri korkutarak iktidarlarını yürütüyorlar. Ancak nasıl metal işçisi faşist cendereyi kırdıysa, enerji işçileri de kırmaya çalışacaktır. Gangster bozuntusu bu adamlar. Bunlara pabuç bırakmayacağız ve yasal, fiili, meşru mücadele ile gereken cevabı vereceğiz."

Kaynak: ETHA