15 Haziran 2011 Çarşamba

Zabıtanın “LGBTT” ile imtihanı




Nefret cinayetlerine karşı imza toplanan standa belediye zabıtaları müdahale etti. İstanbul LGBTT yaptığı basın açıklamasında Onur Haftası boyunca standı kaldırmayacaklarını açıkladı.

İstanbul LGBTT’den Şevval Kılıç, dün akşam stand yeni açıldığı sırada bir zabıtanın etrafta gezdiğini, ardından hoparlörden trans bireylerin öldürülmesiyle ilgili anonsu duyunca, dört-beş zabıtayla beraber gelip standı kaldırmaya çalıştıklarını söyledi.

* Zabıta iznimizi sordu. Orijinal belge bir arkadaşımızın çantasında yanlışlıkla İzmir’e gittiği için belgeyi faks çekmesini istedik. Bu sırada standı kaldırdık ve belge elimize geçince tekrar kurduk.

* Zabıta bu belgeden tatmin olmadı. Belediyenin dosyalarında iznimizin kayıtlı olduğunu söyledik. “Ben deftere bakamam siz göstereceksiniz” dedi.

* Hoparlörle anons yapmamıza izin vermedi. Ses cihazını kapattırdı. Biz de anonsları hoparlör kullanmadan, kendi sesimizle yapmaya başladık. Ona da izin vermedi, “susun” dedi.

* Zabıtalar inatla trans kadın arkadaşlarımıza “beyefendi”, trans erkek arkadaşlarımıza “hanımefendi” diye hitap ettiler.

* Ardıdan hemen bir kamyon çağırdı ve standı kaldırı götürmek istediler. O sırada standı söktük. Ama insanlar “biz yine de imza vereceğiz” dediler ve standımız olmadan imza toplamaya devam ettik böylece.

* Biz nefret cinayetleri son bulsun diyoruz. İnsanlar eşcinsel oldukları için öldürülmesin istiyoruz. Kimseyi rahatsız edecek birşey değil, herkesin anlayış gösterebileceği bir talebimiz var.
Grup yaptıkları basın açıklamasında, nefret cinayetlerine karşı imza toplanan standın 19 Haziran’daki Trans Onur Yürüyüşü’ne kadar hergün 16.00-19.00 arasında Galatasaray Lisesi önünde olacağını açıkladı.

Basın açıklamasına destek veren dernekler: İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği, İnsan Hakları Derneği (İHD), Devrimci Anarşist Faaliyet, Voltrans Trans Erkek İnsiyatifi, Yeryüzüne Özgürlük Derneği, İllet, İstanbul Üniversitesi Radar LGBT, Sosyalist Feminist Kolektif, İki Cins Arı, Boğaziçi Üniversitesi Lubunya, Hebun Diyarbakır LGBTT, Amargi, Anarşist Fikir Klübü.
Trans Onur Yürüyüşü 19 Haziran Pazar günü saat 17.00da Taksim Meydanı’nda başlayacak.

Kaynak: Bianet