15 Ekim 2010 Cuma

“Eşcinsel Gettolar Değil Kentin Tamamını İstiyoruz!”


Mimarlığın Sosyal Forumunda “Kentsel Mekânların Kurulumunda Heteroseksist Politikalar” atelyesi düzenleyecek olan Kaos GL, 23 Ekim Cumartesi yapılacak Forum Yürüyüşü için “Eşcinsel Gettolar Değil Kentin Tamamını İstiyoruz!” pankartı altında yürüyüşe çağrı yaptı.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, mekânsal dışlanmaya ve toplumsal adaletsizliğe karşı mücadele eden tüm kişi, kurum ve örgütlerin katılımı ile 21–23 Ekim’de Ankara’da “Mimarlığın Sosyal Forumu” düzenliyor. Kaos GL, Foruma, “Kentsel Mekânların Kurulumunda Heteroseksist Politikalar ve Uygulamalar” başlıklı bir atelye ile katılacak.

“Kentsel Mekânların Kurulumunda Heteroseksist Politikalar ve Uygulamalar” Atelyesi, Mimarlar Odası Ankara Şubesinin Konur Sokak’taki salonunda, 21 Ekim Perşembe günü, saat 18’de başlayacak.


Atelye: Kentsel Mekanların Kurulumunda Heteroseksist Politikalar ve Uygulamalar


Kaos GL, “Kentsel Mekanların Kurulumunda Heteroseksist Politikalar ve Uygulamalar” başlıklı atelyenin çerçevesini şu sorular ile çizdi:


“Eşcinseller kentten nasıl dışlanıyorlar ve sosyal hayattan nasıl kovuluyorlar? Dışlanma pratikleri nasıl gelişiyor? Eşcinsellerin bu dışlanma ve kovulmalar karşısında tepkileri ve eşcinselliklerini kurma ve yaşama sürecine etkileri ne oluyor? Eşcinsel politika kovulma mekanlarını nasıl etkiliyor? Dışlanılan mekanlara geri dönme hamleleri nasıl seyrediyor?


“Eşcinsel Gettolar Değil Kentin Tamamını İstiyoruz!” ne demek?”


Herkesin katılımına açık olacak atelyenin amacı, “yeni bir kent için yan yana gelmeler ve yeni politikalar üretmenin gerekleri ve olanakları nasıl ve neler olabilir” şeklinde belirtildi.


21 Ekim Perşembe, saat 18’de başlayacak çalışma iki saat sürecek. Atelyeye katılmak isteyenler secin@kaosgl.org adresinden iletişime geçebilirler.


Forum Yürüyüşü


Mimarlığın Sosyal Forumunun son günü, 23 Ekim Cumartesi, Büyük Forum ve ardından Forum Yürüyüşü de yapılacak. Kaos GL yürüyüşe, “Eşcinsel Gettolar Değil Kentin Tamamını İstiyoruz!” pankartı ile katılacağını açıkladı.


Mekânsal dışlanmaya ve toplumsal adaletsizliğe karşı mücadele eden tüm kişi, kurum ve örgütlerin çağrıldığı Mimarlığın Sosyal Forumu, 21–23 Ekim 2010 tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek.


Program ve MSF’ye ilişkin diğer konularda daha detaylı bilgi forumun web sitesinden edinilebilir. www.socialarch.net


Kaos GL