11 Ocak 2014 Cumartesi

"Sahte Delillerle Mahkumiyetlere Son Verilsin"

Aralarında radyocu Füsun Erdoğan'ın da olduğu MLKP davasından hapis cezası alanların aileleri yakınlarının özgür kalması için "Uydurma-Üretme Sahte Delillerle Mahkumiyetlere Son!" başlıklı imza kampanyası başlattı.

Aralarında bianet yazarı ve Özgür Radyo eski Genel Yayın Kordinatörü Füsun Erdoğan ile gazeteciler Bayram Namaz, Sedat Şenoğlu, İbrahim Çiçek, Ziya Ulusoy ve Arif Çelebi'nin de bulunduğu 29 sosyalistin yargılandığı Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) davasında hapis cezasına çarptırılanların aileleri  hukuksuz yargılama ve verilen cezalara karşı başlattıkları kampanya için TMMOB Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda dava avukatlarından Özlem Gümüştaş ile müebbet hapse çarptırılan Arif Çelebi’nin ailesinden Abidin Çelebi ile Nimet Çelebi dava ve tutuklular hakkında bilgi verdi.

Ne olmuştu?

2006'daki "Gaye operasyonuyla" gözaltına alınıp tutuklanan gazeteciler için "Anayasal düzeni değiştirmek” suçlamasıyla 29 sosyalistin yargılandığı dava 4 Kasım’da sonuçlandı. Mahkeme Ali Hıdır Polat, Naci Güner, Ziya Ulusoy, Bayram Namaz, Arif Çelebi, İbrahim Çiçek ve Füsun Erdoğan’i müebbet hapis cezasına çarptırdı. Yedi kişinin her birine ayrıca, MLKP'nin yaptığı 155 eylemden dolayı yaklaşık 3 bin yıl hapis cezası verildi. Yine her birine 24'er yıl da hapis cezası verildi.  Verilen diğer cezaları buradan görebilirsiniz.

Kaynak: Bianet

* Haberin tamamına ulaşmak için tıklayın.

* “Uydurma-Üretme Sahte Delillerle Mahkumiyetlere Son!” kampanyasına buradan imza verebilirsiniz.