12 Ocak 2014 Pazar

Kadıköy’de Mahalleevi Açıldı

Caferağa Dayanışması tarafından Kadıköy’de işgal edilen terk edilmiş bir bina kamu yararına yürütülecek faaliyetler için “Mahalleevi” olarak kullanılacak.



Kadıköy’de ikinci işgal evi Hacı Şükrü sokakta açıldı. Caferağa Dayanışması tarafından açılan “Mahalleevi” kamuya açık, kamu yararına yürütülecek faaliyetler için kullanılacak.

Caferağa Dayanışması’nın facebook sayfasından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu ev hepimizin ortak evi olacaktır; mahalle meclisimizin, forumun ortak karar ve istekleri doğrultusunda hepimizi ilgilendiren meseleler için, bizler için ortak bir yaşam alanı oluşturmaktayız.

“Bilgilenmek, sorunları paylaşmak, çözümler üretmek, sokağımıza, mahallemize, kentimize ve dünyaya sahip çıkmak, bizim diyebilmek için ortaklıklarımızı üretebileceğimiz, deneyimine sahip olacağımız ve bilgisini üretebileceğimiz bir evimiz var artık.

“Mahalleevi, Caferağa Dayanışmasının ortak kamusal mekânıdır. 7’den 77’ye hepimizin olacak Mahalleevimiz’in temizlik, ilaçlama, tamirat ve tadilat işlerini hallederek mahallemize yakışan bir şekle sokacağız.

“Mahalleevimiz’in tamiratı, bakımı ve korunmasında destek olmak isteyen herkese kapı açıktır. Ve biz komşularımız olmadan eksik kalacağımızı biliyoruz bu nedenle de hepinizi bekliyoruz.”

Ekim ayında da Yeldeğirmeni Dayanışması tarafından 15 yıldır inşaat halinde duran bir bina işgal edilmişti.

Kaynak: Bianet