26 Şubat 2012 Pazar

Taksim'de ırkçı gösteri: Hocalı Katliamı nefret söylemiyle anıldı

Hocalı olayını protesto etmek gerekçesiyle bir araya gelen binlerce kişi, Ermenilere yönelik ırkçı sloganlar attı. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, ırkçı gösterinin "kardeşçe" ve "sevgi dolu" olduğunu öne sürdü.

Bugün Taksim Meydanı, ırkçı nefret içeren bir gösteriye sahne oldu. Taksim Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, Hocalı olayını protesto etme adı altında Ermenilere yönelik ırkçı ve ayrımcı gösteri düzenledi.

Çevre illerden araçlarla insan getirilirken, miting alanında erkek göstericilerin yoğunluğu dikkat çekti. Taksim Meydanı'nda bulunan Burger King de Türk bayrağı astı.

ERMENİLERE YÖNELİK NEFRET SLOGANLARI

Galatasaray Meydanı'nda toplanıp Taksim'e yürüyen grup, "Ermeni piçleri yıldıramaz bizleri", "Ülkücüler burada, Ermeniler nerede", "Rum Fransız Ermeni, bütün Türk'ün düşmanı" şeklinde ırkçı sloganlar attı.

Irkçı gösteride, "Ermeni yalanına sessiz kalma" şapkaları takıldı, "Hepimiz Türk'üz hepimiz", "Hepiniz Ermeni'siniz hepiniz piçsiniz" şeklinde dövizler taşındı.

TÜRK-İŞ VE HAK-İŞ, KADIKÖY'DE DEĞİL TAKSİM'DE

KESK'in bugün Kadıköy Meydanı'nda düzenlediği emek ve adalet talepli mitinge katılmayan Hak-İş ve Türk-İş, ırkçı gösteride yerini aldı. Mitinge, AKP Gençlik Kolları da katıldı.

İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN IRKÇI KONUŞMA

Mitingde konuşan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Azerbaycan'ın acısı bizim de acımızdır. 21. yüzyıl, Türk milletinin ve Türk dünyasının yüzyılı olmalıdır" dedi.

Şahin, "Türk'üm desene" sloganlarıyla karşılandı, sık sık yuhalandı. İdris Naim Şahin'in "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan" demesi üzerine yuhalamalar arttı. Şahin, sesini duyurmakta zorlandı.

Bakan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türk milleti, tek yürek, tek yumruk olduğu müddetçe başka Hocalılar olmayacak, kimse Türk'e yan gözle bakamayacak. Yaşasın Türk milletinin ebedi varlığı."

Azerilere seslenen Şahin, "Burası sizin öz yurdunuz, öz vatanınız" derken, Taksim'deki mitingin "kardeşçe" ve "sevgi dolu" olduğunu iddia etti: "Taksim Meydanı'nda bir sürü miting oldu. Taksim, bu kadar kardeşçe, bu kadar sevgi dolu bir mitinge sahne olmadı."

Mitingin bitmesinin ardından, birkaç ülkücü grup, Tarlabaşı Bulvarı'ndan aşağıya doğru yürüyüşe geçti. Grup, BDP binasının olduğu sokağın başında, geçen otobüsleri taşladı. Otobüstekiler 'bozkurt işareti' yaparak canını kurtarabildi.

Kaynak: ETHA