29 Şubat 2012 Çarşamba

Hocalı Gerilimi SBF'ye Yansıdı

Hocalı nefreti sürüyor. Taksim Anması'nda kullanılan nefret söylemini eleştirmek amacıyla okula asılan afiş, Azeri öğrenciler tarafından indirilmek istenince ortam gerildi.



Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde (SBF) Taksim'de Hocalı Katliamı'nın 20. yıldönümü anılırken atılan ırkçı sloganları eleştirmek için asılan afiş bir grup Azeri öğrenci tarafından indirilince iki grup arasında gerginlik çıktı.

Emek Gençliği'nden öğrencilerin hazırladığı bez afişin üzerinde Taksim'de açılan dövizlere gönderme yapan şu slogan yazıyordu: "Piç olmak tercih değil, faşist olmak tercihtir".

Bugün öğleden sonra meydana gelen tartışma sonrası okulu terk eden Azeri öğrenciler, akşemüzeri 17.00 sularında yaklaşık elli kişilik bir grup olarak geri döndü.

Grup okula girip afişi indirmek istedi, SBF öğrencileri ise kapıyı tutarak izin vermedi. Cebeci Kampüsü kapısı önünde yaşanan gerginlikte grup, SBF öğrencilerine taşlı, buzlu saldırıda bulundu. SBF öğrencileri ise karşılık verdi.  Saldıran grup sık sık "Karabağ bizimdir, bizim kalacak" sloganı attı.

Çevik Kuvvet olayların başlamasından 20 dakika sonra geldi. Cebeci Kampüsü özel güvenliği ise olaylara karışmadı. Olayda yaralanan öğrenciler oldu. SBF öğrencileri saat 18.00'de toplu olarak okuldan ayrıldı.

Kaynak: Bianet