2 Şubat 2011 Çarşamba

Pınar Selek İçin Çağrı

Hukuk ihlâli olmayı aşıp hukuk cinayetine dönüşmekte olan bir davaya dikkatinizi çekmek istiyoruz. Seslerini kamuya ve yetkililere duyurma gücünde olan sizleri; üretken bir kafanın, pırıl pırıl bir vicdanın, insan ve kadın hakları savunucusu cesur bir genç kadının, davayı gören mahkemenin iki kez beraat kararı vermesine rağmen infaz edilmek istenmesine dur demeye, konuya sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Pınar Selek’in kamu vicdanında suçsuzluğuna tanıklık etmek ve bu hukuk cinayetine dur demek için olanaklarınızı kullanmakta tereddüt etmeyin, çünkü birkaç dakikanızı ayırıp ekli küçük dosyaya göz attığınızda, Pınar’ın kendisine atfedilmek istenen suçu işlemediğini göreceksiniz. Dahası neden özellikle hedef kılınmaya çalışıldığını da anlayacaksınız. O, devlet tanrısının ibreti âlem için seçtiği bir kurban. Yazınızla, haberinizle, programınızla, sanatınızla, hukukçuluğunuzla, biliminizle, çevrenizi etkileme gücünüzle müdahil olun. Türkiye’nin Dreyfüs davasında sözünüzü söyleyin, hukukun adaletli olmasına yardım edin.

Pınar Selek, iki kez beraat ettiği bu davadan Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nun aleyhte bozma kararı nedeniyle 9 Şubat’ta yeniden yargı önünde olacak. Aynı gün Avrupalı parlamenterler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve yabancı gözlemci avukatlar mahkeme öncesi basın açıklaması yapacak.

3 Şubat’ta düzenlenecek, genişletilmiş basın toplantısında bizzat bulunmanız da, konuyu gündeme getirip kamuoyuna yansıtmanız kadar önemli. Pınar Selek için olduğu kadar Türkiye’de hukuk düzeninin eşit, adil ve bağımsız olabilmesi için de katkı ve dayanışmanıza ihtiyaç var.

Hâlâ Tanığız Platformu

Basın toplantısı: 3 Şubat 2011, Perşembe saat 11.00
Cezayir Hayriye Caddesi No: 16 Galatasaray

Yabancı gözlemcilerin basın açıklaması: 9 Şubat 2011, Çarşamba saat 09.00
Beşiktaş Adliyesi Önü

Duruşma: 9 Şubat 2011, Çarşamba saat 10.30
Beşiktaş, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi