5 Şubat 2011 Cumartesi

Çanakkale ve çevresi termik santral üssüne dönüşüyor

1200 megavatsaat elektrik üretimine sahip olan bu tesis ile birlikte Çan dahil Çanakkale genelinde termik santrallerin 6 bin megavatsaat üretim yapma olanağı bulacağını söyleyen Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant, bu öngörüleri daha önce de kamuoyu ile paylaştıklarını anımsattı.

Alarko’dan termik santral

Biga bölgesinde topladığı arsalarla uzun süredir Çanakkale’nin gündeminde olan Alarko Holding, kuracağı termik santralle ilgili ilk adımı attı. Pazartesi günü Karabiga beldesinde ÇED raporu için halkı bilgilendirme toplantısı yapılacağı bildirildi. 1200 megavatsaat elektrik üretimine sahip olan bu tesis ile birlikte Çan dahil Çanakkale genelinde termik santrallerin 6 bin megavatsaat üretim yapma olanağı bulacağını söyleyen Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant, “Daha önceki ön görülerimiz doğrulanıyor. Böyle bir hacim Çanakkale’de ne bitki bırakır ne de insan” dedi.

Çanakkale ve çevresi termik santral üssüne dönüşüyor. Çanakkale kamuoyunda bir süre önce gündeme gelen ve Türkiye’nin tanınmış iki holdinginin Biga bölgesinde arazi toplayıp bu araziler üzerine termik santral kuracağı iddiaları, sonunda bir bir gerçekleşmeye başladı. Termik santral konusunda ismi geçen Alarko ve Enka’dan, şimdilik Alarko şirketi termik santral için harekete geçerken, Pazartesi günü Karabiga beldesinde ÇED raporu için halkı bilgilendirme toplantısı yapılacağı bildirildi. Alarko şirketinin Biga’ya kuracağı termik santralinin 1200 megavatsaat gücünde olduğu ileri sürüldü.

Çevre Platformu: “Biz haklı çıktık”

1200 megavatsaat elektrik üretimine sahip olan bu tesis ile birlikte Çan dahil Çanakkale genelinde termik santrallerin 6 bin megavatsaat üretim yapma olanağı bulacağını söyleyen Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant, bu öngörüleri daha önce de kamuoyu ile paylaştıklarını anımsattı. Nalbant, “Daha önceki öngörülerimiz doğrulanıyor. Böyle bir hacim, Çanakkale’de ne bitki bırakır ne de insan” dedi.