18 Mart 2015 Çarşamba

Çağrı: Kısırkaya Toplama Kampı Davasında Buluşalım! #KısırkayaOlümKampı




















İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin açmak üzere olduğu Kısırkaya hayvan toplama kampının yürütmesinin durdurulması ve iptali istemi ile açılan davanın ilk duruşması 19 Mart 2015 Perşembe günü saat 09:15'de Yenibosna'daki İstanbul 6. İdare Mahkemesi'nde görülecek. 

En başta hayvan haklarına, sonra mevzuata aykırı bir şekilde inşa edilen bu dev tesis, kısa bir süre içerisinde, sokak hayvanlarının tecrit edileceği, kontrol ve denetim sağlanamayacağı bir toplama kampı haline dönüşecektir. İstanbul'un tüm sokak hayvanlarını ilgilendiren ve bölgenin ranta açılmasında bir basamak olan bu tesisin açılmasına rızamız yok. 

Davadan önce de, İBB'nin toplama kamplarına olan tepkimizi 31 Ocak'ta Kısırkaya toplama kampı önünde, 28 Şubat'ta ise İBB başkanlık binası önünde dile getirmiş ve hayvanları tecrit edecek bu toplama kamplarınının kesinlikle açılmaması gerektiğini gerekçeleri ile kamuoyuyla paylaşmıştık. Bu süreçte, Türkiye'de farklı toplumsal mücadele konularında faaliyet gösteren 100'den fazla STK ve oluşum, hayvan toplama kamplarına karşı olduğunu deklare etti. Söz konusu toplama kamplarının açılmaması için, Almanya, İsviçre, Yunanistan ve Rusya'dan da uluslararası tepkiler yükselmiş; çeşitli ülkelerden bazı hayvan hakları savunucuları Papa'ya mektup yazarak konuyu Vatikan'a kadar da taşımıştı. 

Kısırkaya toplama kampına karşı yürüttüğümüz mücadelemizin hukuki ayağı olan davanın ilk duruşmasını duyarlı hukukçularla, yaşam savunucuları ve hayvan hakları aktivistleri ile hep birlikte izleyeceğiz ve bu toplama kampının neden hiç açılmaması gerektiğini bir kez de yetkili olan mahkemeye anlatacağız. 

Mahkeme, çok büyük bir ihtimalle, bir anlamda İstanbul'un sokak hayvanlarının kaderini belirleyecek bu toplama kampı hakkındaki kararını açıklayacak. Tüm basın mensuplarını, yaşam ve doğadan yana tüm aktivistlerini, basın emekçilerini ve hukukçuları Kısırkaya toplama kampı davasını izlemeye çağırıyoruz. 

Yaygınlaştırmanız ve görüşmek dileğiyle 

Tarih: 19 Mart 2015 Perşembe saat 09:15
Yer: İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, YENİBOSNA
Ulaşım bilgileri ve harita için: http://www.istanbulbim.adalet.gov.tr/ulasim.html


#KısırkayaOlümKampı  #KısırkayaToplamaKampı
#İBBpanikte  #KanlıTasarıyıGeriÇek