31 Ekim 2014 Cuma

YARIN: Kobanê için ayağa kalk!

1 Kasım Dünya Kobanê Günü ilan edildi. Latin Amerika'dan Avustralya’ya dünyanın tüm ülkelerinde halklar, IŞİD kuşatması altındaki Kobanê için yarın sokağa çıkacak, direnişe destek verecek.


1 Kasım Dünya Kobanê Günü. Latin Amerika'dan Avustralya’ya dünyanın tüm ülkelerinde halklar, katliamcı IŞİD çetesinin saldırılarını sürdürdüğü Kobanê için yarın sokağa çıkacak. Onlarca ülkede yapılacak eylemlerle Kobanê direnişine destek verilecek.

Aralarında Adolfo Perez Esquivel, Noam Chomsky ve Desmond Tutu'nun da bulunduğu dünyaca ünlü yazar, filozof ve aydınların çağrısıyla binlerce kentte yapılacak 1 Kasım eylemlerine yüzbinlerce kişinin katılması bekleniyor.

Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere Amerika, Afrika ve Asya kıtalarında onlarca ülkede Kobanê için yapılacak etkinlikler öncesinde seferberlik çağrıları yapılırken, Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da onlarca kentte eylemler yapılacak.

İstanbul Kobanê Dayanışması bileşenleri, Suruç sınır hattında devam eden halk nöbetine destek vermek amacıyla bugün otobüslerle yola çıkarken, İstanbul'da yarın saat 14.00'te Taksim Tünel'de toplanılarak Galatasaray'a kitlesel yürüyüş gerçekleştirilecek.

Ankara Kobanê Dayanışması bileşenleri, saat 14:00 de Olgunlar Sokak'ta bulunan Madenci Anıtı önünde toplanarak Yüksel Caddesine yürüyüş yapacağını duyurdu. Adana'da ise Kobanê Dayanışması saat 14.00'te 5 Ocak Meydanı'nda toplanarak, İnönü Parkı'na yürüyüş gerçekleştirecek.

Kaynak: ETHA