23 Ekim 2014 Perşembe

Cam Silerken Hayatını Kaybeden Ev İşçisi Şimşek’in Davası Başladı

Cam silerken dördüncü kattan düşerek hayatını kaybeden Rukiye Şimşek davasının ilk duruşmasında, sanık "evinizde güvenlik tedbirleri alır mıydınız" sorusunu "Sabun kullandırmazdım çünkü sabun izine tahammülüm yok" diye cevapladı.


İstanbul Bostancı’da cam silerken dördüncü kattan düşerek hayatını kaybeden Rukiye Şimşek davasının ilk duruşması Kartal Adliyesi'nde görüldü.

Duruşmada enteresan diyaloglar yaşandı. Kendisine "evinizde güvenlik tedbirleri alır mıydınız" sorusu sorulan sanık, "Sabun kullandırmazdım çünkü sabun izine tahammülüm yok" şeklinde yanıt verdi.

İmece Ev İşçileri Sendikası, davaya müdahillik talebinde bulundu. İstanbul Anadolu 26. Asliye Ceza Mahkemesi, gerekli soruşturmaların ve keşiflerin yapılmasına karar vererek, bir sonraki duruşmanın 24 Şubat 2015’te görülmesine karar verdi.

Duruşmadan sonra İmece Ev İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ayten Kargın’ın okuduğu basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Biz ev işçileri olarak iş cinayetlerine hiç yabancı değiliz. Ne yazık ki ev işçiliği yaparken iş cinayetlerinde ölen kaç kişi olduğunu bile tam olarak bilemiyoruz çünkü bu konuda ne Çalışma Bakanlığı’nın ne de SGK’nın yaptığı herhangi bir çalışma bulunmuyor. Ama bildiklerimiz de var elbette; Gültekiye Özmen, Fatma Aldal, Pakize Akçam çalıştıkları evlerin camını silerken düşüp hayatlarını kaybettiler.

“Rukiye Şimşek de bir emekçiydi, ev işçisi olarak çalışan bir arkadaşımızdı. 42 yaşındaydı. Emre ve Hatice'nin annesiydi. Banka kredisi ile aldıkları evin borcunu ödeyebilmek için çalışıyordu. 13 Kasım 2013’de Kadıköy’de bir apartman üçüncü katında çalıştığı dairenin camını silerken düşerek hayatını kaybetti. Geride iki çocuk ve bir eş bıraktı. Bugün burada Rukiye'nin ölümünün sorumluları aleyhinde açmış olduğumuz davanın ilk duruşması görüldü. Biz bu sürecin sonuna kadar, tüm sorumlular cezalandırılıncaya kadar bu davanın takipçisi olacağız.”

Kaynak: Bianet