2 Ekim 2014 Perşembe

Çocuk Tecavüzünden Yatan Üzmez Yine Tahliye Edildi

Vakit Gazetesi eski yazarı Hüseyin Üzmez sağlık sorunları nedeniyle tahliye edildi. Üzmez 14 yaşında olan kız çocuğuna cinsel istismarda bulunma nedeniyle 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası almıştı.


Bursa’da 2008 yılında 14 yaşında olan kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu için 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası alan Vakit Gazetesi eski yazarı Hüseyin Üzmez tahliye edildi.

Cezasını İstanbul'daki Metris Cezaevi'nde çeken 83 yaşındaki Hüseyin Üzmez’in sağlık raporuyla tahliye edildi.

Psіkolojіk rahatsızlıklarının уanı sıra prostat hastası olan, kulakları уеtеrіnсе duуmaуan Hüsеуіn Üzmеz, bu sağlık sorunları nеdеnіуlе 13 Aralık 2012 günü Bursa'da Muradіуе Dеvlеt Hastanеsі'ndеn hеуеt raporu aldı.

Hüsеуіn Üzmеz naklеdіldіğі Mеtrіs Cеzaеvі'ndеn, bu hеуеt raporu da dіkkatе alınarak, сumhurіуеt savсısı tarafından 'hastalıkları іуіlеşіnсеуе kadar' '5275 Saуılı Cеza vе Güvеnlіk Tеdbіrlеrіnіn İnfazı Hakkındakі Kanun' kapsamında tahlіуе еdіldі. Hüsеуіn Üzmеz sağlığına kavuşunсa kalan 4 уıl 7 aу 4 gülük сеzasını çеkmеk üzеrе уеnіdеn сеzaеvіnе gіrесеk.

Hüseyin Üzmez'in yargı süreci

Vakit Gazetesi eski yazarı Hüseyin Üzmez’in tutuklanmasına neden olan olay, 2008 yılında Bursa Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla küçük yaştaki kızları B.Ç.’yi para karşılığı erkeklere sattığı öne sürülen anne L.Ç. ile babası B.Ç.’nin telefonlarının dinlemesiyle ortaya çıktı. Savcılık, dinlenen konuşmalardan Hüseyin Üzmez’in, bir süreden bu yana ilişkisi olan 36 yaşındaki L.Ç. adlı kadının B.Ç.’ye İstanbul ve Mudanya’daki evinde defalarca 'cinsel saldırıda' bulunduğunu belirledi.

Tutuklandı

26 Nisan 2008 – Vakit gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez, Bursa'da 14 yaşındaki B.Ç. adlı bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla yargılanmaya başlandı.

Savcılık, Üzmez'in L.Ç. (36) ile ilişki yaşadığını, L.Ç.'nin kızı B.Ç.'ye de defalarca "cinsel saldırıda" bulunduğunu belirledi. Gözaltına alınan Üzmez, kendisine "komplo" kurulduğunu, B.Ç. ile evlenmeyi düşündüğünü söyledi.

Serbest bırakıldı

28 Ekim 2008 - Adli Tıp Kurumu B.Ç.’ye yapılan muayene ve kontrollerde, yaşı küçük kızın yaşananlardan dolayı beden ve ruh sağlığı bozulmadığı yönünde rapor verdi. Hüseyin Üzmez ile Livaze Ç. cezaevinde 185 gün tutuklu kaldıktan sonra çıktıkları ikinci duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İkinci kez tutuklandı

14 Temmuz 2009 - B.Ç.’nin avukatlarının itirazı üzerine İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun bu kez B.Ç.’nin beden ve ruh sağlığının bozulduğunu içeren raporu vermesi üzerine Hüseyin Üzmez, 260 gün aradan sonra tekrar tutuklandı.

Ceza aldı ama tahliye edildi

16 Eylül 2009 - Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tarihinde “Küçük yaştaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak” suçundan 13 yıl 1,5 ay hapis cezası verildi. “Hürriyeti tahdit” suçundan ise beraat kararı verdi.

Mahkeme heyeti, kanıtların toplanmış olması, bunların karartılma olasılığı ve sanığın kaçma şüphesinin bulunmamasını, Yargıtay sürecini ve cezaevinde kaldığı süreyi dikkate alarak Hüseyin Üzmez’in tahliyesini kararlaştırdı.

Dosya, B.Ç.’nin avukatları tarafından cezanın az olduğu gerekçesiyle sanık avukatları tarafından da cezanın fazla olduğu iddiasıyla temyiz edildi.

Karar bozuldu

9 Temmuz 2012 - Dosya, B.Ç.’nin avukatları tarafından cezanın az olduğu gerekçesiyle sanık avukatları tarafından da cezanın fazla olduğu iddiasıyla temyiz edildi. Hüseyin Üzmez hakkında dosyanın Yargıtay 14’ncü Ceza Dairesi tarafından incelenmesi tamamlanarak karar verildi. Yargıtay, Üzmez’in 'küçük yaştaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak' suçundan 13 yıl 1.5 ay hapis cezasını onadı. Mahkeme, Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin oy çokluğu ile verdiği 'hürriyeti tahdit' suçlamasıyla ilgili beraat kararını bozarak Üzmez’in cezalandırılmasını istedi.

Hürriyeti tahditten de ceza

14 Kasım 2012 -  Yargıtay 14. Ceza Dairesi'nin bozma kararı üzerine tekrar yargılanan Hüseyin Üzmez, ''hürriyeti tahdit'' suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

İkinci kez cezaevinde

16 Temmuz 2012 - Hakkında yakalama kararı çıkarılan Üzmez'in Ankara'da Özel Pursaklar Yaşlı Bakım Merkezi'nde kaldığı belirlendi tutuklanarak yeniden cezaevine gönderildi.

Kaynak: Bianet