11 Kasım 2011 Cuma

"Vicdanınız yok mu?"

Kadınlar, N.Ç. davasına ilişkin verdiği karardan dolayı Yargıtay'a “Vicdanınız yok mu?” diye seslendi. 


Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Taksim Meydanı’ndan Galatasaray Meydanı’na gerçekleştirdikleri yürüyüşle artan kadın cinayetlerine bir kez daha dikkat çekti.


Yürüyüş boyunca sık sık “Kadın cinayetlerini durduracağız”, “Kadın katillerinden hesap soracağız”, “Erkek vuruyor, devlet koruyor”, “Yaşasın kadın dayanışması” şeklinde slogan atan kadınlar, öldürülen kadınların fotoğraflarını taşıdı.

Platform adına açıklama yapan Mine Parlas, N.Ç. davasına ilişkin yargının vermiş olduğu kararı hatırlatarak, “13 yaşında bilimsel olarak bile kişilik ve sosyal gelişimini tamamlamamış bir çocuğun nasıl olup da babası ve dedesi yaşındaki adamlarla ‘kendi rızasıyla birlikte olduğuna’ inanılır” dedi.

Parlas, Yargıtay'ın vermiş olduğu karara karşı tepkisini şu sözlerle devam ettirdi: “Bu nasıl bir vicdandır? Erkek egemenliğinin kutsandığı bu ‘dayanışma ağı’ içerisinde daha kaç kadın ve çocuk göz göre göre mağdur edilecektir?”

Emniyet Genel Müdürlüğü kayıtlarına göre her 10 dakikada bir kadının şiddet mağduru olduğuna dikkat çeken Parlas, Van’da kendini asmış olarak bulunan 17 yaşındaki Ceylan Ağun’a işaret etti: “Ceylan bu ülkenin binlerce çocuk gelinlerinden sadece biriydi.”

Kaynak: ETHA