14 Kasım 2011 Pazartesi

DURUŞMAYA ve BASIN AÇIKLAMASINA ÇAĞRI

Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma İnisiyatifi olarak, kimin ne zaman hangi suçla tutuklanacağını bilemediğimiz, tutukluluğun pervasızca bir yıldırma/korkutma/tasfiye etme aracı olarak kullanıldığı bu siyasi iklimde, ne zaman son bulacağı belirsiz bir şekilde ''içeriye alınmış'' olanlarla dayanışmak adına ''dışarıda kalanlar'' olarak bir araya geldik. Bu işin bir ucundan da biz tutalım; bu süreçte özellikle sessiz ve yalnız bırakılmış olan tutuklu öğrencilerle dayanışalım; bu öğrencilerin haklarındaki yargılamalar, tutulma koşulları ve eğitim durumlarıyla ilgili sorunlarının kamuoyuna duyurulması ve çözümü için onlara destek olalım dedik. Ve büyük oranda birbirini bu vesileyle ilk kez görmüş insanlardan oluşan, bu çabayı büyütmek isteyen herkese de açık olan bir inisiyatif oluşturduk.

İnisiyatif olarak, sizleri 22 aydır tutuklu olarak yargılanan üniversite öğrencisi Cihan Kırmızıgül’ün 16 Kasım’da gerçekleştirilecek olan duruşması öncesinde yapacağımız basın açıklamasına ve puşiden başka bir delil olmaksızın Cihan’ı molotof kokteylli bir saldırının sorumlusu olmak ve terör örgütü üyeliği suçlamasıyla 22 aydır tutuklu yargılayan mahkemenin göreceği duruşmaya davet ediyoruz.

Ayrıca aynı tarihte KCK operasyonları kapsamında tutuklanan pek çoğu öğrenci 72 kişinin duruşması da Beşiktaş Adliyesinde görülecektir.

Yer: Beşiktaş Adliyesi                               
Tarih: 16 Kasım 2011                             
Saat: 10.30

Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma İnisiyatifi