2 Aralık 2013 Pazartesi

Hayvanlar boynuz, yün ve kuyruklarından çekilemeyecek

Hayvanların Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması Yönetmeliği, 1 Ocak 2014 tarihinde yürürlüğe girecek. Yönetmeliğe göre hayvanların nakilleri sırasında boynuzlarından, yünlerinden ve kuyruklarından tutulup çekilemeyecek. Sivri uçlu değneklerle müdahale edilemeyecek. Nakil sırasında hayvanların şiddete maruz kaldığı tespit edildiği takdirde ağır cezalar uygulanacak.


Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, hayvan alım ve satımı yapan celeplere yönelik düzenlenen eğitim toplantısında konuşan İl Müdürü Hasan Çebi, yeni yönetmelik hayvanların güvenli bir biçimde nakillerinin sağlanmasının öngörüldüğünü söyledi. Bundan böyle nakliyecilerin il müdürlüklerinden yetki belgesi almak zorunda olduğunu belirten Çebi, yetki belgesi olmayanların hayvan alım satımı ve nakil ticareti yapamayacağını kaydetti.

Hayvan nakillerinde yaralanmalarını ve acı çekmelerini önleyecek araçlar kullanılacağını belirten Çebi, “Bu araçların hayvan nakillerinde kullanılabilmesi için il müdürlüklerinden onay belgesi alınması zorunludur. Onay belgesi almış hayvan nakil araçlarında çalışacak sürücüler ve nakilde görevli hayvan bakıcıları, il müdürlüklerinde eğitime katılmış ve yapılan sınavda başarılı olmuş kişiler olmak zorundadır. Ayrıca nakil sırasında hayvanların şiddete maruz kaldığı tespit edildiği takdirde ağır cezai işlemler uygulanacak.” dedi.

Kaynak: Cihan Haber Ajansı