29 Haziran 2013 Cumartesi

Her Yer Lice, Her Yer Direniş!

Lice'de öldürülen Medeni Yıldırım, Gezi direnişinde öldürülenler, tutuklananlar, gözaltılar için adalet ve sorumluların yargılanması talepleriyle binler Taksim'de toplandı. Dağılın anonsu ve gözaltılar, 21.00'da başladı.


İstanbul'un pek çok yerinden yürüyüşe geçen insanlar Taksim Dayanışması'nın çağrısıyla adalet talebiyle Taksim'de toplandı. Saat 21.00 sularında ise polisin saldırısı başladı.

Lice'de karakol yapımına karşı çıkan halka ateş açılması sonucu hayatını kaybeden Medeni Yıldırım, Gezi direnişindeki polis şiddeti sonucu hayatını kaybeden Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş ve polis Mustafa Sarı için, sorumluların yargılanması, Gezi tutuklu ve gözaltıları için İstanbul'un pek çok yerinde insanlar saat 19.00'da Taksim'de toplanmak için yollara çıktı.

İnsanlar ellerinde  "Hepimiz Medeni'yiz" "Diren Lice",  "Barışa kurşun sıkmayın" sözlerinin yer aldığı Medeni Yıldırım'ın fotoğraflarının da olduğu dövizler taşıdı. Meydanda dağılmalar başlamışken polis insanlara müdahale ederek meydanı boşalttı. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Gün içinde eylemde yaşanan gelişmelerle ilgili yapılan bu haberin tamamına erişmek için tıklayın.

Yüksekova ve Ankara'daki Lice yürüyüşlerine de polis saldırdı


Lice'de Medeni Yıldırım'ın hayatını kaybedip üçü ağır yedi kişinin yaralanmasını protesto için Yüksekova ve Ankara'da yapılan yürüyüş ve basın açıklamalarına polis saldırdı.

Taksim'de binler "Her yer Lice her yer direniş" sloganıyla toplanmışken bugün Yüksekova ve Ankara'da Lice'de karakola yapımına karşı çıkan halka ateş açılması sonucu Medeni Yıldırım'ın hayatını kaybedip üçü ağır yedi kişinin yaralanmasıyla ilgili yapılmak isteyen yürüyüşlere polis saldırdı.

sendika.org'un haberine göre Ankara'da insanlar Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Gençlik Merkezi'nin çağrısıyla Kurtuluş Meydanı'nda toplandı. Ethem Sarısülük'ün vurulduğu yere yürümek isteyenler polisin dağılma uyarısına karşı oturma eylemine başladı.

Oturma eylemi yapanlara tazyikli su ile saldıran polis, Kurtuluş Parkı'na çekilen insanlara akreplerle gaz bombası attı. Haberde polisin çevik kuvvet ekiplerinin insanları darp ederek gözaltına aldığı bilgisi de yer aldı.

Yuksekovahaber.com'da yer alan bilgilere göre Yüksekova'da ise  BDP İlçe Örgütü'nün düzenlediği yürüyüşün ardından basın açıklaması yapılırken bir grup genç ile polis arasında gerginlik çıktı.

Polis, kitleye gaz bombası ve tazyikli suyla saldırırken, gruptaki gençler polise havai fişek ve taşlarla karşılık verdi.

Esnafın kepenk kapattığı saldırının ardından Şemdinli Yolu üzerinde toplanan gençlerle polis arasındaki gerginlik karanlığın çökmesiyle sona erdi.


Kaynak: Bianet

* Fotoğraf: yuksekovahaber.com