24 Şubat 2013 Pazar

1500 kişi 2B'ye Karşı Yolu Kapattı


Antalya'nın Alanya ilçesinde 2B rayiç bedel fiyatlarına tepki gösteren yaklaşık bin 500 kişi, yolu trafiğe kapatarak yaklaşık 2 saat eylem yaptı.

Alanya'da 2B rayiç bedel fiyatlarına tepki gösteren yaklaşık bin 500 kişi, D-400 karayolunu trafiğe kapatarak oturma eylemi yaptı.

Jandarma, köylülere kısa süreli oturma eylemi için izin verirken, köylüler bir süre sonra Antalya Alanya D-400 Karayolu üzerinde Alanya yönüne doğru yürüyüşe geçti. Bu sırada jandarma ile köylüler arasında kısa süreli arbede yaşandı.




Jandarma barikatını aşan köylüler, "Köylüyü öldürdünüz" şeklinde slogan atarak, yere yattı. Bir kişi ise soyunarak tepkisini gösterdi. Eylem nedeniyle trafik felç oldu.

Olayların büyümesi üzerine olay yerine gelen Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, köylülerle görüşmek istedi. Ancak köylüler Kaymakam Özdemir'i dinlemedi. Grup arasından seçilen 3 kişi ile konuşabileceklerini söyleyen Kaymakam Özdemir, yol üzerindeki bir benzin istasyonunda beklediğini söyleyerek olay yerinden ayrıldı ancak Özdemir'in yanına giden olmadı.

Grup yaklaşık iki saat süren yol kapatma eyleminin ardından dağıldı.

Kaynak: Haberlink