22 Ocak 2013 Salı

Trans Misafirhanesi Kuruluyor

Türkiye'nin ilk trans kadın misafirhanesi kuruluyor. İstanbul LGBTT'den Kırancı, "Benim hayalim, çalışanların da trans kadınlardan oluşması. Böylece kimine barınma imkanı kimine iş olanağı sağlayabiliriz" diyor.


Türkiye'nin ilk trans kadın misafirhanesi İstanbul'da kuruluyor.

İstanbul LGBTT'den Ebru Kırancı, bu projenin hayalini eskiden beri kurduklarını, kısa zaman içinde "devletin ve toplumun ötekileştirdiği, evsiz, hasta, yaşlı trans kadınlar" için kurdukları misafirhaneyi hayata geçireceklerini söylüyor.

Misafirhane projesine Şefkat-Der de destek veriyor. Kırancı bu proje için maddi, manevi her türlü desteğe açık olduklarını belirtiyor.

Proje kapsamında, ilk başta iki-üç kişilik bir misafirhane kurulacak. Eğer ihtiyaçları olan maddi destek sağlanırsa, misafirhaneyi genişletip daha fazla kişiye hizmet verebilecek bir yere çevirmek istiyorlar.

Kırancı, "Benim hayalim, burada çalışanların da trans kadınlardan oluşması. Böylece tüm ihtiyaçları karşılayabileceğiz; kimine barınma imkanı kimine iş olanağı" diyor:

"Sosyal sorumluluk projeleri ve farklı projelerde büyük bütçelerle ufak kitaplar çıkarıyoruz, ama kimse ihtiyacı olan trans kadınlar için somut bir şey yapmıyor. Bu misafirhane aslında Türkiye'nin ihtiyacı.

"Keşke Zeki Müren ölmeden önce mirasını askeriyeye değil translara bağışlasaydı. Ne oluyor askeriyeye verilen paralar? Silahlara gidiyor. Diğer taraftan insanlar sokakta ölüyor, kimsenin yardım ettiği yok."

Kaynak: Bianet

* Trans Misafirhanesi Projesi'ne destek olmak istiyorsanız ebru.kiranci@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.