14 Ocak 2013 Pazartesi

Hülya Avşar Hayvansever mi Hayvan Seçer mi ?



Yaklaşan Deri ve Kürk Fuarı öncesinde hayvan hakları savunucuları ünlüleri protesto etmeye devam ediyor.
  
13 Ocak Pazar akşamı, Hayvan Hakları Savunucuları Bülent Ersoy’un facebook sayfasını ziyaret ederek “hayvan katliamına hayır” çağrısında bulundu.

Geçtiğimiz haftalarda Hülya Avşar’ın 20 bin liraya aldığı kürk montunun protestosuyla başlayan sanal eylemler oldukça ses getirdi.

Bir magazin programına konuşan Hülya Avşar; “Hayvanseverlerin şov yaptıklarını düşünüyorum”, “yıllar yıllar öncesinde aldığım kürklerimi tabi ki giyeceğim, bunun için hayvan severlere hesap vermeyeceğim, kürk giyiyor olmuş olmam da hayvan sevmiyor olmamı göstermez ama o hayvan severlerin insan sevdiklerine pek inanmıyorum” açıklamalarını yaptı.

Hayvan hakları savunucuları Hülya Avşar’a verdikleri cevapta: “Üzücü bir açıklama olmuş kendisi için, ama görüyoruz ki savunma mekanizmasını ortaya çıkarmışız. Yeni aldığı kürkü yıllar öncesinden almış gibi gösteriyor. Bize değil, giydiği kürkün asıl sahibine hesap verebilecek mi?  Sosyal medya da paylaşılan kürk hayvanlarının fotoğrafları ve verilen tepkilerin işe yaradığını görüyoruz. Bir yıl önce  "Hayvan keserek bayram yapan bir dini aklım almıyor” diyen Avşar’a soruyoruz:  hayvansever misin, hayvan seçer mi?


Hülya Avşar’ı dürüstlüğe çağıran Hayvan Hakları Savunucuları açıklamalarına devam ederek: “Yurtdışında gerçek sanatçılar, kürk karşıtı projelerde yer alıyor. Yakın temasta olduğumuz bazı kadın dernekleri ile konuştuğumuzda bilseydik kendisi ile çalışmazdık cevabını aldık. Bu noktada tutarlı olunması için Hülya Avşar ile çalışan Sivil Toplum Kuruluşlarını kendilerini gözden geçirmeye çağırıyoruz.” dedi.


Aslında Hülya Avşar'ın hayvansever olduğuna biz de kanaat getirdik; çünkü sevmek başlı başına tahakküm barındırır. Bugün sevmek yarın sömürmeye engel değildir. Yarın sömürmeye engel olacak tek bakış açısı ise canlıların yaşam hakkına ve özgürlüğüne ne kadar saygı duyduğumuzdur. Bu bağlamda ancak hayvanseverler gerçek kürk giyebilir; ama hayvan haklarını savunan, hayvanlara özgürlük isteyen kimse kürkü aklından bile geçirmez. Kadın haklarını savunan kimseye "kadınsever" denemeyeceği gibi hayvan haklarını gerçekten savunan kimseye de "hayvansever" denemez. Bu kavram, hayvan özgürlüğü hareketini yumuşatmak veya alaya almak için üretilmiştir.

Bir magazin programına konuşan Hülya Avşar:

http://www.vidivodo.com/video/hulya-avsar-ve-kurk-tartismalari-pazar-surprizi/1029237