25 Ocak 2012 Çarşamba

Çatalbaş, linç haberlerine isyan etti

BDP İstanbul Milletvekili Tuncel'in yakın koruması ve şoförü Gülden Çatalbaş, gözaltına alındığı sırada hakkında yapılan asılsız haberlere ilişkin açıklama yaptı. Çatalbaş, gözaltı saldırısı ve medya lincinin Tuncel'in vekilliğini, BDP'nin grubunu düşürmeye yönelik olduğunu söyledi.

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in yakın koruması ve şoförü Gülden Çatalbaş, gözaltına alındığı sırada hakkında yapılan asılsız haberlere ilişkin avukatı Eren Keskin'le birlikte İHD İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı yaptı.

'SİZ BELKİ ÖDÜLLENDİRİLDİNİZ AMA BENİM HAYATİ TEHLİKEM VAR

Medya çalışanlarına seslenen Çatalbaş, "Hepiniz beni az çok tanıyorsunuz. Birlikte sohbetimiz de oluyor, oturup çay da içiyoruz. Tüm bunlara rağmen sizin yaptığınız haberler nedeniyle benim hayati tehlikem var" dedi. Bugün Gazetesi muhabiri Bilal Şahin'in kendisinin resmini çekerek, masa üzerinde duran bombalarla birleştirip servis ettiğini hatırlatan Çatalbaş, medyada yürütülen linç kampanyasıyla ilgili dava açacağını ifade etti.

Polislerin milletvekilinin aracına binmek gibi bir haklarının olmadığını, buna rağmen araca zorla binerek Sebahat Tuncel'in çantasını almaya çalıştıklarını açıklayan Çatalbaş, üç günlük gözaltı süresince polislerin kendisine "Sen Sebahat Tuncel'in şoförü olmasaydın sana iyi davranırdık" dediğini ifade etti.

'GÖRDÜNÜZ MÜ, ISPATLADINIZ MI?'

Tanımadığı kişilerle ilişkilendirilmek istendiğini söyleyen Çatalbaş, sadece Hatice Bozkurt'la birlikte bir restoranda yemek yediklerini, yemekte buluşmak için yaptıkları telefon görüşmesinin ise eylem hazırlığı olarak sunulduğunu belirtti. Çatalbaş, "Öyle bir haber ki; ben bombaları makam aracına koymuşum gidip bir yerde patlatacakmışım. Böyle bir şey mümkün mü? Gördünüz mü? Ispatladınız mı? Nasıl böyle haberler yapıyorsunuz" diyerek yaygın Türk medyasında yürütülen linç kampanyasını kınadı.

Üç buçuk aylık yeğeninin kendisini televizyonda gözaltına alınırken gördüğünü ve psikolojisinin bozulduğunu ifade eden Çatalbaş, "Patronlarınız size ödüller vermiş olabilir. Ben 15 yıllık komşuma 'nasılsın' dediğimde kapısını yüzüme kapatıyor" diye konuştu.

Medyaya, "Gözaltına alınışımı şaşaalı bir şekilde verdiniz, neden bırakılışımı vermediniz" diye soran Çatalbaş, şunları söyledi: "Gözaltına alınma sebebim Sebahat Tuncel'i karalayıp vekilliğini düşürmek ve BDP'nin grubunun düşmesini sağlamaktır."

LİNÇ HABERLERİNE DAVALAR AÇILACAK

Çatalbaş'ın avukatı Eren Keskin, linç haberlerini yapan bütün basın kuruluşları ve muhabirler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtirti.

İHD adına konuşan Sevim Kalman ise medyayı basın etiğine uygun davranmaya ve tüm bu yalan haberleri tekzip etmeye çağırdı.

Kaynak: ETHA