13 Eylül 2011 Salı

Adliye Girişinde Kadın Avukata Tekme

Çantalarının aranmasına karşı çıkarak Çağlayan Adliyesi'ne toplu giriş yapmak isteyen avukatlar darp edildi, bir özel güvenlik görevlisi, avukatlardan birine tekme attı.




Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi, Çağlayan Adliyesi'nin açıldığından beri avukatlara uygulanan "X-Ray uygulamasını" toplu giriş yaparak protesto etti. Adliyeye birlikte girmek isteyen ve çantalarını aratmak istemeyen 100 kadar avukat kapıda durduruldu, bazı avukatlar darp edildi.

Eyleme katılan Avukat T.K, dün (12 Eylül) ve bugün uygulamayı protesto etmek için adliye önünde basın açıklaması yaptıklarını, ardından hep birlikte içeri girmeye çalıştıklarını bianet'e anlattı:

"Özel güvenlik görevlileri adliye girişine etten duvar örmüşlerdi. Geçmemize izin vermediler, içeri girmeye çalışınca da darp edildik. İsmail Günaltay isimli güvenlik görevlisi, kadın olmamdan da cesaret alarak bana tekme attı. Arkadaşlarım araya girdiler, daha sonra kendisinin adını öğrendim ve suç duyurusunda bulundum. Ayrıca uğradığımız muameleye karşı topluca suç duyurusunda bulunduk."

Adalet Bakanlığı'na başvuracaklar

Bugün de adliye girişinde yine aynı muameleyle karşılaştıklarını açıklayan T.K., İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı'nın, konuyla ilgili İstanbul Barosu Yönetim Kurulu ile yaptığı görüşmede, uygulamanın devam edeceğini söylediğini belirtti.

T.K. yasal ve demokratik haklarını kullanmak istediklerini, adliye kapısında avukatların ya da yanındaki eşyalarının aranmasının hukuksuz bir uygulama olduğunu vurguladı.

Avukatlar, konuyu Türkiye Barolar Birliği'ne ve Adalet Bakanlığı'na taşıyacaklarını açıkladılar.


Kaynak: Bianet