21 Mart 2011 Pazartesi

Prof. Demirkol: GDO'lu Besinler Vücutta Böcek İlacı Üretebilir

Genetiği değiştirilmiş ürünlerin artan nüfus ihtiyacını karşılamaya yönelik olmadığını söyleyen Kenan Demirkol, “Genetiği değiştirilerek, yetişmesi sırasında üzerine konan zararlı böcekleri öldürdüğü iddia edilen ürün, vücuda alındığında bu kez insan vücudunda böcek ilacı üretir hale gelir.” dedi. Prof. Dr. Kenan Demirkol, “Akıllı Beslenmenin Matematiği ve Genetiği Değiştirilmiş Ürünler” konulu sunumunda, uygulanması gereken çeşitli beslenme önerilerinde bulundu.

Demirkol, özellikle mısır yağı ve Ayçiçeği yağının kullanılmasının sakıncalarından bahseden Demirkol, “Zeytinyağı kullanın; ancak zeytinyağını da çok ısıtmadan, sonradan yemeklerin üzerine dökün.” dedi. Şeker fazlasının vücuttan atılamayıp yağa dönüştüğünü anlatan Demirkol, bu açıdan tuzun şekerden daha az zararlı olduğunu söyledi.

Ülkemizdeki çay tüketme alışkanlığının da kanseri önleme yönünde çok etkili olduğunu dile getiren Kenan Demirkol, çayın çok etkili bir antioksidan olduğunu da ifade etti.

Genetiği değiştirilmiş ürünlerin artan nüfus ihtiyacını karşılamaya yönelik olmadığını söyleyen Kenan Demirkol, “Genetiği değiştirilerek, yetişmesi sırasında üzerine konan zararlı böcekleri öldürdüğü iddia edilen ürün, vücuda alındığında bu kez insan vücudunda böcek ilacı üretir hale gelir.” dedi.

Kaynak: Karasaban