26 Kasım 2010 Cuma

Edirne'nin kurtuluş töreninde vahşet

RESMİ GEÇİTTE CANLI VE ÖLÜ YABAN HAYVANLARI DA ZORLA YER ALDI!























Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 88'inci yıl dönümü törenlerle kutlandı. Geçit törenine katılan avcılar, avladıkları tavşan, domuz, tilki ve kuşları ellerinde sallayarak ve arabalarının üzerine koyarak herkesi şoke etti. Yaşanan vahşeti çocuklar şaşkın bakışlarla seyrederken, vali kendisine hediye edilmek istenen tavşanı geri çevirdi.




VALİ TAVŞANI İSTEMEDİ 




Edirne’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 88'inci yıl dönümü törenleri sabah saat 09.00'da Atatürk Anıtı önünde başladı. Geçit törenine omuzlarına tüfek asarak katılan avcılar, avladıkları yaban hayvanları ellerinde taşıyarak protokolün önünden geçti. Edirne Avcıla
r Kulübü üyeleri de avladıkları tavşan, ördek gibi hayvanları araçlarının yanlarına kırmızı kurdeleler ile bağlayarak geçti. Avcılardan 2'si, ellerindeki kırmızı kurdele ile bağlanmış tavşanları Vali Gökhan Sözer'e hediye etmek istedi. Protokol tribüne kadar giden avcıların hediyelerini kabul etmeyen Vali Sözer, “Gerek yok, teşekkür ederim” dedi. Bunun üzerine avcılar dönerek geçişlerini tamamladı.


Edirne Valisi'nden "Resmi Geçit" Açıklaması

Edirne Valisi Gökhan Sözer, Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıldönümü kutlama törenlerinde avcı kulüpleri üyelerinin, resmi geçit töreninde vurdukları av hayvanlarını sergilemelerini doğru bulmadığını belirterek, bundan sonra bu tür hareketlere izin verilmeyeceklerini söyledi.

Vali Sözer, yaptığı açıklamada, sabah Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıldönümünün coşkuyla kutlandığını anımsattı. Kamu kuruluşları, spor kulüpleri ve derneklerin resmi geçitte bulunduklarını ifade eden Sözer, şunları söyledi: “Resmi geçit sırasında avcılar vurdukları av hayvanlarını sergilediler. Elbette bu görüntüleri tasvip etmiyoruz, onaylamıyoruz.
















Av yasal bir spordur fakat bunun gösteri şeklinde yapılması, vurulan hayvanların sergilenmesi doğru değildir. Bu tür yanlışlıklara bundan sonra izin vermeyeceğiz.” Talatpaşa Asfaltı'nda bugün yapılan Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıldönümü kutlama törenlerinde avcılar, hem yaya olarak ellerinde ve hem de araçlarına bağlanmış şekilde vurdukları ördek, kaz, domuz gibi av hayvanlarını resmi geçitleri sırasında sergilemişlerdi.

Kaynak:
Hürriyet