20 Temmuz 2015 Pazartesi

Suruç'ta Katliam Var!

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu ile Kobanê'ye gitmek üzere yola çıkan ve Suruç'taki Amara Kültür Merkezi'nin önünde basın açıklaması gerçekleştirirken yoldaşlarımıza, dostlarımıza yapılan bombalı saldırıyı kınıyor ve lanetliyoruz.


Bombalı saldırıda, hayvan özgürlüğü aktivistlerinden, Eskişehir Anarşi İnisiyatifi'nden Alper Sapan'ın hayatını kaybettiğini, Caner Delisu'nun ise bacağından yaralanarak tedavi altına alındığını üzülerek kamuoyu ile paylaşıyoruz.  Alper Sapan, Eskişehir'de Tepebaşı hayvan barınağını, hayvan katliamlarına, açılan katliam çukurlarına karşı işgal eylemini organize eden Eskişehir Anarşi İnisiyatifi üyesi idi.


Katillere tırlar dolusu silah taşıyanlar, tank hibe edenler, çocuklara oyuncak götüren yoldaşlarımızı, dostlarımızı katlettiler. Bizler de saat 19:00'da Barış Bloku'nun yaptığı çağrı ile Taksim Tünel'de olacağımızı duyuruyoruz.

Yeryüzüne Özgürlük Derneği

Basına ve Kamuoyuna,

Kobane’nin inşa çalışmalarına katılmak üzere dün İstanbul’dan yola çıkarak Urfa’nın Suruç ilçesine ulaşan 300 gencin basın açıklaması yapmak üzere toplandığı Amara Kültür Merkezi bahçesinde meydana gelen patlamada çok sayıda insan hayatını kaybetti; pek çok yaralı var.

Bu patlamanın sorumlusu savaş kışkırtıcılığını bir yönetim anlayışı haline getirmiş olan siyasi iktidardır. IŞİD çetelerine gösterilen müsamaha içeride ve dışarıda sürekli bir gerilim ortamı üretmiş ve provokasyonlara zemin hazırlamıştır. Türkiye’yi savaşın bir tarafı haline getiren AKP Hükümeti’nin zeminini açtığı katliamların ve savaş halinin son bulması talebiyle:

20 Temmuz Pazartesi (Bugün)
Saat 19.00’da Tünelden Galatasaray’a Yürüyoruz

BARIŞ BLOKU