8 Mayıs 2015 Cuma

İstanbul Üni'de bu Salı: İnsan Hükmüne Karşı Topyekün Özgürlük

Yeryüzüne Özgürlük'ten Güray Tezcan, İstanbul Üniversitesi’nde 12 Mayıs Salı günü 12.30-14.00 saatleri arasında İnsan Hükmüne Karşı Topyekün Özgürlük isimli bir sunum gerçekleştirecek. Sunumun ardından üniversite bahçesinde konu hakkında forum düzenlenecek. Etkinlik herkese açık ve ücretsiz. Etkinlikle ilgili güncel bilgilere Facebook etkinlik sayfasından ulaşılabilir.


İnsaniyet, hayvanları yüzmek, doğayı kesmek midir? Kapitalist bilime dayalı uygarlığımızı şu ana kadar onların üstüne, onlara karşı kurmuşuz. Çizilen bütün ötekiliklerin bugün en yalını, halen fiilen kölemiz olan hayvan; ancak ötekileştirmenin ve köleliğin tarihi hayvanla sınırlı değil; aksine, ancak bütün köleleştirmeleri ve ötekileştirmeleri birlikte ele alabilmek, tahakküm karşıtı mücadeledeki hedefi keskinleştirebilir. 

Yeryüzüne Özgürlük aktivisti ve Etin Cinsel Politikası kitabının çevirmenlerinden Güray Tezcan, bu sunumunda türcülüğün ırkçılık, cinsiyetçilik ve militarizmle bağlarına değinecek, ardından da hayvan özgürlüğünün bazı farklı pratiklerine yer verecek. Sunumun sonrasında kısmetse bol güneşli bir açıkhava forumu oluşturulması amaçlanıyor.

Dikkat: Bu konuşma, sağlıklı vegan beslenme veya hayvan sevgisiyle ilgili değildir. 

Sunum: Güray Tezcan 
Forum moderatörü: Hazar Tunca

12 Mayıs Salı, 12.30-14.00
Edebiyat Fakültesi Amfi-9, 
Ordu Caddesi no:196 Beyazıt