6 Temmuz 2013 Cumartesi

Taksim'e yine polis saldırdı!

Vali Mutlu'nun Gezi Parkı'nı yarın tekrar açacağını duyurmasından bir gün önce, Taksim Dayanışması'nın çağrısı ile toplanan binlerce kişiye polis yine, biber gazı, plastik mermi, kimyasallı tazyikli su ile saldırdı. Artık Türkiye'de alışık olduğumuz ve bize devletin ne olduğunu daha iyi öğreten, görmemizi sağlayan utanç görüntüleri bir kez daha yaşandı.

Yüzlerce insanın ve hayvanın polis şiddeti ile yaralandığı protestolarda basın emekçileri de zarar görürken yine en temel hak olan gösteri ve yürüyüş hakkı engellenmiş oldu. Ezberledikleri ve eğitildikleri gerçekdışı hikâyelerle halka saldıran gözü dönmüş polis, halkın, hayvanların ve doğanın üzerinde terör estiren devletin maaşlı ve eli kanlı piyonları olarak bir kez daha "görev"lerini yerine getirdi ve direnen Taksim'e saldırdı. Şimdiden alacakları ikramiyelerin zehir-zıkkım olmasını diliyoruz. Eli satırlı, palalı faşistler de yardımcı kuvvet olarak görev başındaydı.

Bu kanlı, haksız müdahaleyi sindirmiyoruz, affetmiyoruz ve unutmuyoruz.

Gün içinde yaşanan gelişmeleri aktarmak yerine farklı haber kaynaklarına sizi yönlendiriyoruz:

Bianet: Taksim'de Yine Polis Saldırısı

"Parkımıza Gidiyoruz" çağrısıyla Taksim'de biraraya gelenlere polis gaz ve tazyikli su sıkıyor. İstiklal Caddesi gaz altında, çatışmalar sürüyor. Taksim İlkyardım'a 28 yaralı getirildi.

ETHA: Taksim'de polis saldırısı ve direniş (Güncelleniyor)

Mahkemenin Taksim projesini iptalinin ardından Gezi Parkı'na gitmek için Taksim'de toplanan halka, polis gaz bombası, tazyikli su ve plastik mermilerle saldırdı. Saldırıya rağmen halkın, Gezi Parkı için direnişi devam ediyor.

Kadınlar cinsel işkenceye karşı yürüdü

Kadınlar, polisin cinsel işkencesine karşı yürüdü, "AKP'den, tacizci polisten korkmuyoruz" dedi.

"Burada olmaya devam edeceğiz"

Taksim Dayanışması, bugünkü polis saldırısı nedeniyle Taksim Meydanı'nda okuyamadığı basın açıklamasına yazılı bir metin olarak duyurdu, "Buradayız, burada olmaya devam edeceğiz" dedi.

İnsan Haber: Taksim'den dakika dakika gelişmeler

Taksim dayanışmasının çağrısıyla Gezi parkına yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. Grubun toplanmasına dahi fırsat verilmeden yapılan müdahale saat 18:00'de başladı. Taksim'in ara sokaklarında hala devam eden çatışmalarda ise çok sayıda kişinin de gözaltına alındığı bildiriliyor.

Başka Haber: 'Gezi Parkı'na Gidiyoruz' Eylemine Polis Müdahalesi

Taksim Dayanışması'nın çağrısıyla Taksim'de toplanan kitleye polis tazyikli su ve gaz bombaları ile saldırdı. Saldırıya rağmen halkın, Gezi Parkı için direnişi devam ediyor.

Muhalefet.org: Taksim Dayanışması: Parkımıza Gidiyoruz! (Güncelleniyor...)