12 Ocak 2012 Perşembe

Tutuklu öğrenciden mektup var

8 Mart mitingine, 2 Temmuz Sivas anmasına katılmak, 12 Eylül döneminde idam edilen Ömer Yazgan'ın mezarını ziyaret etmek gibi gerekçelerle tutuklanan Meltem Tuna, cezaevinden mektup yazdı, tutuklu öğrencilerin durumuna dikkat çekti.
Sincan Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan üniversite öğrencisi Meltem Tuna, bir mektup yayınlayarak mağduriyetini anlattı.

Gazi Üniversitesi Felsefe Bölümü son sınıf öğrencisi olan Tuna, son zamanlarda sıkça gündeme gelen tutuklu öğrencilerden birisi olduğunu belirtti.

Tuna, 1 ay önce polislerin ailesiyle yaşadığı eve baskın düzenlediğini, evi alt-üst ettiğini, Marx ve Engels'in kitapları ile CD ve notlarına el koyduklarını açıkladı.

8 MART, 2 TEMMUZ MİTİNGLERİ SUÇ DELİLİ

Tuna, mektupta, yasal eylemlere katılmasının tutuklanmasına delil olarak sunulmasına tepki gösterdi. Tuna'nın tutuklanmasına gerekçe gösterilen eylemler ise şu şekilde: "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliği, 2 Temmuz Sivas Katliamı Anması, 12 Eylül Darbesi sonrası idam edilen Ömer Yazgan'ın mezarını ziyaret etmek, 8 Ekim 2011'de KESK, TMMOB, TTB, DİSK'in düzenlediği İnsanca Yaşam Mitingi'ne katılmak vb."

HANİ 12 EYLÜL'Ü YARGILIYORDUNUZ?

Tuna, kendisiyle birlikte 5'i öğrenci 8 kişinin tutuklandığını hatırlattı, şunları kaydetti: "Gözaltına alındığım andan itibaren yaşadığım herşeyi sadece şaşkınlıkla seyrediyorum. 12 Eylül darbecilerini yargılamak için referandumda 'evet' denilsin diye ekranlarda dil dökenler, 12 Eylül'de idam edilenlerin adlarını utanmadan ağızlarına alıp gözyaşı dökenler, şimdilerde 12 Eylül'de idam edilen Ömer Yazgan'ın mezarını ziyeret ettik diye bizi yargılıyor, yetmiyor bizi hapise atıyor."

Tuna, tutuklananların yasal bir dergi olan Odak Dergisi okuru olduğunu, dergi okurları olarak, 'Eğitim ve Dayanışma' adlı bir kampanya yürüttüklerini sözlerine ekledi.

Tuna, tutuklu öğrencilerin durumuna dikkat çekti, tutuklu öğrencilerle ilgili duyarlılık çağrısında bulundu.

Kaynak: ETHA