15 Ocak 2012 Pazar

Söyleyeni de söyleteni de biliyoruz

Adana Kadın Platformu aktivistleri, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğretim üyesi olan Anıl Çeçen’in “Kürt kadınlarına doğum kontrolü uygulaması yapılsın” açıklamasına ilişkin İHD Adana Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi. Platform adına konuşan Aysel Argın, AKP’nin 9 yıllık iktidarı süresince kadın cinayetlerinin yüzde bin 400 arttığını ifade etti. 

Argın, cinsel ve ulusal aşağılamaların artarak devam ettiğini belirterek, KCK adı altında yapılan operasyonların rutinleştiğini dile getirdi. Argın, Çeçen’in “Güneydoğu’da yaşanan teröre biz artık normal koşullarda insan hakları açısından bakamayız. Sürekli silahlı çatışmalar, sürekli zarar var. Nerede bir topluluk varsa uydu üzerinden yer tespiti ile bir füze göndermek mümkün” açıklamalarını hatırlattı. Bu hatırlatmanın ardından Çeçen’in Kürt kadınlarına yönelik “Doğum kontrolü uygulamasını” mide bulandırıcı, ırkçı ve kafatasçı zihniyet olarak değerlendiren Argın, bu öneriyi söyleyeni de söyleteni de bildiklerini ifade etti.

‘Katliam bunun ispatıdır’

Çeçen’in önerilerinin zaten yürürlükte olduğunu belirten Argın, “Uludere katliamı bunun ispatıdır. Tutuklanan binlerce Kürt bunun ispatıdır. Erdoğan’ın ‘kadın da olsa çocuk da olsa gereği yapılacak’ sözü bunun ispatıdır” diye konuştu. Adana Kadın Platformu olarak bu ırkçı söylemler karşısında sessiz kalmayacaklarını belirten Argın, savaş çığırtkanlığına karşı inadına kardeşlik diyerek, mücadelelerini sürdüreceklerini dile getirdi.

DİHA
Kaynak: Haberlink