6 Ocak 2012 Cuma

Şerzan'ı Sandalye Bacağı Öldürmüş!

Şerzan Kurt'u vuran polisin avukatı, Kurt'un silahla değil, olay yerinde bulunan sandalye bacağının başına vurulması sonucu öldürüldüğünü iddia etti.

Muğla'da Şerzan Kurt'u öldüren polisin yargılandığı davada, Kurt öldürüldüğü sırada üzerinde olan giysilerin ve olay yerinde bulunan mermi çekirdeğinin Adli Tıp Kurumu'nca incelenmesine karar verildi.

Ayrıca, "polisin havaya değil, Kurt'a doğru ateş açtığını" söyleyen gizli tanığın ifadesi okundu. Sanık polis Gültekin Şahin'in tahliye talebi ise reddedildi.

Kurt ailesinin avukatı Ulaş Cıldız, bianet'e yaptığı açıklamada, gizli tanığın ifadesinin diğer tanık ifadeleriyle de örtüştüğünü söyledi.

Eskişehir 1.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 10. duruşmasında, sanık polis Şahin'in avukatı ise "gizli tanığın ifadelerinin doğru olmadığını" söyledi ve ifadenin kabul edilmemesini talep etti.

Ayrıca, "olay yerinde bir sandalye bacağı olduğunu, bununla Kurt'un başına birden çok vurulmuş olarak öldürülmüş olmasının kuvvetle muhtemel olduğunu" ileri sürdü.

Savunmasını okuyan Şahin de "Ailemden uzak kaldım, tahliyemi istiyorum" derken, kasti bir tutumunun olmadığını ileri sürdü.

Müvekkilinin 1,5 yıldır "ailesinden uzak" olduğunu söyleyerek tahliye talebinde bulundu.

Şahin'in avukatı, özel bir kurumdan aldıkları inceleme raporunun kabul edilmesini istedi. Kurt ailesinin avukatı Nezahat Paşa Bayraktar, bianet'e yaptığı açıklamada da bu belgenin hiçbir geçerliliği olmadığını, bilimsel bir kanıt sayılamayacağını belirtmişti.

Mahkeme de bu talebi kabul etmeyerek, Kurt'un öldürüldüğü sırada üzerinde olan giysilerin Adli Tıp Kurumu'nda incelenmesine hükmetti.

Duruşmada söz alan baba Ömer Kurt da olaydan sonraki incelemenin ardından yazılan Adli Tıp Raporu'nun eksik olduğunu söyledi.

Gizli tanığın ifadesinin Eskişehir'deki mahkemede de dinlenmesi talebi kabul edilerek, olayla ilgili verdiği yazılı ifadesi okundu.

Gizli tanık X, Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde verdiği ifadede, sanık polisin hedef gözeterek yakın mesafeden ateş ettiğini söylemiş ve "Sanık ateş ederken eli havaya dönük değildi, koşarak geldiğini ve direkt öğrencileri hedef alarak ateş ettiğini net bir şekilde gördüm" demişti. Ayrıca, Kurt'u vuran polisi de "kuşkuya yer vermeyecek şekilde" teşhis ettiğini söyledi.

Hakim Osman Açar, sanık Şahin'in tahliye talebini reddederek, Adli Tıp Kurumu'nun Muğla'dan getirilecek giysiler ve mermi çekirdeği üzerinde tekrar inceleme yapmasına karar vererek duruşmayı 17 Şubat'a erteledi.

Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ikinci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Kurt, 12 Mayıs 2010'da vuruldu ve ağır yaralandı. Kaldırıldığı İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 19 Mayıs'ta yaşamını yitirdi.

Kurt'un ölümü ile ilgili olarak Muğla Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi'nde görevli polis memuru Şahin tutuklandı. Şahin hakkında Muğla Ağır Ceza Mahkemesi'nde "olası kasıtla nitelikli adam öldürme" suçundan dava açıldı. Dava "güvenlik gerekçesiyle" Eskişehir'e nakledildi.

Kaynak: Bianet