11 Ocak 2012 Çarşamba

"Şafak 44"te İntihar İddiası

2012'nin ilk on gününde intihar ettiği söylenen altıncı asker, 22 yaşındaki Emrah Eser oldu. Eser'in ölümünden dört gün önce Facebook hesabına "şafak 48" yazması dikkat çekti.
 

2012'nin altıncı şüpheli asker ölümü haberi Van'dan geldi. Van'da askerlik yapan Emrah Eser'in terhisine 44 gün kala tüfeği ile intihar ettiği iddia edildi.

Tokat'ın Zile ilçesine bağlı Kuzalan köyü nüfusuna kayıtlı Emrah Eser'in Alevi olduğunu ifade eden Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği, Eser'in intihar ettiğine inanmadıklarını belirten bir basın açıklaması yayımladı.

Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği adına Başkan Ali Kenanoğlu imzasıyla kaleme alınan açıklamada, son 10 gün içinde ölen altı askerin ya Kürt ya Alevi olduğu ifade edilirken, bunun bir tesadüf olup olmadığı soruldu.

Emrah Eser'in ölümünden dört gün önce, 5 Ocak 2012'de Facebook sayfasına "Sayın arkadaşlar, geri dönmem için 48 gün kalmış yani şafak 48" yazdığına dikkat çekilen açıklamada Emrah Eser ve diğer gençlerin askerde intihar ederek öldüğüne inanılmadığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca Eser'in ölmeden önceki akşam ailesiyle telefonda görüştüğü ve teskeresine 45 gün kaldığı, yakında sevdiklerine kavuşacağını söylediğine dikkat çekildi.

"Askere sağlıklı ve sağ gönderdiğimiz çocuklarımızı sağ istiyoruz.. İntihar iddialarına inanmıyoruz!" denilen açıklamada ölümlerin peşinin bırakılmayacağı, hukuki olarak da siyasi olarak da gerçeğin ortaya çıkartılması için mücadelenin sürdürüleceği ifade edildi.

Kaynak: Bianet