5 Ocak 2012 Perşembe

Paralar 'savunmaya' akacak

Savunma Sanayi İcra Komitesi toplantısından, dünyanın en pahalı savaş uçaklarından F35A'nın alınması kararı çıktı. Yerli İHA'lar imal edilecek, polise 15 adet helikopter alınacak.

Savunma Sanayii İcra Komitesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın katılımıyla toplandı. Toplantıdan, ekonomik krize rağmen yüksek miktarda silah alımı kararı çıktı.

Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı'nda, F-35A uçağının siparişinin verilmesi hususunda Savunma Sanayii Müsteşarlığı yetkili kılındı. İlk etapta iki adet F-35 2015'te Hava Kuvvetleri'ne katılacak. Türkiye'nin de içerisinde olduğu 11 ülkenin oluşturduğu konsorsiyumla üretilen F-35A'ın bir tanesinin maliyetinin 150 milyon dolardan fazla olması bekleniyor.

Toplantıda, yerli üretim insansız hava aracının 10 adetlik seri imalatına geçilmesine ilişkin TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş ile görüşmelerin başlatılması kararlaştırıldı.

Komite toplantısında ayrıca, Emniyet Genel Müdürlüğü için de 15 adet helikopter alınmasına karar verildi. Hafif sınıf helikopter için Bell Helikopter Textron firmasıyla sözleşme görüşmelerine başlaması da karara bağlandı.

Kaynak: ETHA