9 Ocak 2012 Pazartesi

Metris'te tacize uğrayan Kurt sürgün edildi

Metris Cezaevi'nde gardiyanların tacizine uğrayan Şafak Kurt, yaşananları medyaya bildirdiği için gece yarısı operasyonuyla koğuşundan çıkarılarak önce darp edildi, ardından da Tekirdağ F Tipi Cezaevi'ne sürgün edildi.

Metris Cezaevi'nde arama bahanesiyle gardiyanların tacizine uğrayan ve bu bilgiyi ailesi aracılığıyla ETHA'ya ulaştıran Şafak Kurt, bir gece yarısı yatağından kaldırılarak darp edildi, sonrasında da Tekirdağ 2 No'lu F Tipi Cezaevine sürgün sevk gönderildi.

3 yıldır Metris Cezaevi'nde tutulan Şafak Kurt, 11 Aralık 2011 tarihinde telefon göreşmesi yapmak üzere koğuşundan çıktı. Kurt, telefon görüşmesinin ardından tekrar koğuşa girdiği sırada arama yapan gardiyan tarafından cinsel tacize uğradı. Şafak Kurt, bunun üzerine gardiyan hakkında suç duyurusunda bulundu. Kurt'un suç duyurusu daha işleme konulmadan, gardiyana tacizde bulunduğu iddia edilerek, hakkında soruşturma başlatıldı.

19 Aralık günü ifadesi alınan Kurt, gardiyanlar tarafından suç duyurusundan vazgeçmesi için tehdit edildi. Disiplin soruşturması sonucunda Kurt'a 15 gün hücre ve 1 yıl açık görüş cezası verildi.

Şafak Kurt, Adalet Bakanlığı ve Meclis'e mektup göndererek yaşadıklarını anlatırken, annesi Sema Kurt da olayı basına duyurdu.

ETHA'da çıkan haber üzerine, cezaevi yönetiminin yönlendirmesi ile 10'u aşkın gardiyan Kurt'un kaldığı koğuşa gece yarısı baskın düzenledi. Kurt'un elbiselerini giymesine dahi izin vermeyen gardiyanlar, yalın ayak, eşortmanlarıyla koğuşundan çıkardıkları Kurt'u, "Sen medyaya nasıl haber verirsin" diyerek dövdü. Kurt, ardından Tekirdağ 2 No'lu F Tipi Cezaevine sürgün sevke gönderildi.

Yaşadıklarını annesi Sema Kurt'a gönderdiği faks ile anlatan Şafak Kurt, darpla ilgili Metris ve Tekirdağ Devlet Hastaneleri'nde rapor aldığını ve suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.

Anne Sema Kurt, oğlunun darp ve sürgün edilmesiyle ilgili olarak Metris Cezaevi yönetimi ve gardiyanlar hakkında Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na dilekçe vererek suç duyurusunda bulundu.

Kaynak: ETHA