10 Ocak 2012 Salı

Kızının fotoğrafını taşıyan Anne hakim karşısına çıkıyor

Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğinde kızı Feride Harman’ı “ölüm orucu eylemi”nde kaybeden Hatice Harman “örgüt üyesi kızının fotoğrafını taşımaktan’’ 17 Ocak’ta hakim karşısına çıkıyor. 57 yaşındaki Hatice Harman hakkında "yasadışı örgüt propagandası" iddiasıyla 5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Malatya’da panele katılmak, 1 Mayıs’ta sergi açmak, bildiri dağıtmak ve cezaevinde Güler Zere’nin mezarını ziyaret etmek suçlamalarıyla 3 Haziran 2011 tarihinden bu yana tutuklu olarak yargılanan 6 üniversite öğrencisi, 17 Ocak tarihinde bir kez daha hakim karşısına çıkacak.

Erkin Kocaman, Ayça Kılınç, Yusuf Yılmaz, Uğur Pektaş, Sevcan Göktaş ve Kubilay Uçucu ile tutuksuz Hatice Harman da katıldıkları yasal eylemler, basın açıklamaları, mezar ziyaretleri gibi nedenlerle ‘‘terör örgütü‘‘ üyesi olmak ve ‘’terör örgütünün’’ propagandasını yapmakla suçlanarak, 3 Haziran 2011 yılında tutuklandı.

Özel Yetkili Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nin yürüttüğü davada mütaalasını açıklayan savcı, öğrencilerin katıldıkları her bir eylem için ayrı ayrı ‘’terör örgütü’’ propagandası yapmak ve üyesi olmak suçundan cezalandırılmalarına karar verilmesi istedi.

Sanıklar için mütalaada, “Malatya Haklar Derneği’nde düzenlenen bir panele katılmak, 1 Mayıs etkinliği için sergi açmak, bildiri dağıtmak ve resmi tatil olan 1 Mayıs etkinliğine katılmak. Güler Zere’nin mezarını ziyaret etmek. Örgüt üyesi olduğu iddia edilen kadınların fotoğraflarını taşımak. “Toplu mezarlar açılsın, faili meçhul cinayetler aydınlatılsın” başlıklı bir açıklamaya katılmak. “Ücretsiz Ulaşım İstiyoruz” konulu açıklama.

Savcılığın mütalaasını eleştiren sanık avukatları ise “Dava dosyasındaki pek çok suçlama, güvenirliği son derece tartışmalı dijital verilere dayandırıldığını’ belirterk, son derecek hukuksuz bir yargılama ile karşı karşıya olduklarını söylediler.

Kaynak: ANF