8 Ocak 2012 Pazar

Kürtçe sertifika ‘örgüt üyeliği’ne delil gösterildi

KCK davalarında Kürtçe 'bilinmeyen dil' olarak yazılmaya devam ederken, bir taraftan da Kürtçe eğitim sertifikaları 'örgüt üyeliğine' delil olarak gösterilerek, sertifikalara el konuluyor

Etkin Haber Ajansı’ndan Dicle Müftüoğlu’nun haberine göre KCK adı altında yürütülen operasyonlarda, Kürtçe sertifika delil olarak gösterildi.

Kürtçenin yasak olmadığı yönünde açıklamalar sürerken bir taraftan 'KCK' davalarında Kürtçe bilinmeyen bir dil olarak tanımlanıyor, yeni yapılan KCK adı altındaki operasyonlarda ise Kürtçe eğitim sertifikaları delil olarak gösteriliyor.

20 Aralık'ta gazetecilere yönelik KCK adı altındaki operasyon kapsamında gözaltına alınan Gün Matbaacılık çalışanı Hamza Sümeli'nin İstanbul Kürt Enstitüsü tarafından verilen Kürtçe sertifikasına polis el koydu. 20 Aralık günü yapılan ev baskınında Sümeli'nin Kürtçe ders notlarına da el konuldu.

Sümeli, operasyon kapsamında gözaltına alındıktan sonra, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılmış, daha sonra da evinden alınan eşyalar kendisine iade edilmişti. Ancak İstanbul Kürt Enstitüsü tarafından verilen Kürtçe sertifika geri iade edilmeyerek soruşturma kapsamında delil olarak dosyaya konuldu.

Kaynak: ANF