12 Ocak 2012 Perşembe

Kadınlardan Tecavüz Çetesinin Avukatına Protesto

Ankara Barosu tarafından düzenlenen “Uluslararası Hukuk Kurultayı”na konuşmacı olarak katılan, Muğla Barosu Başkanı Mustafa İlker Gürkan Ankara Kadın Platformu üyesi kadınlar tarafından protesto edildi. (VİDEO)


Fethiye’de devam etmekte olan “toplu tecavüz davası” sanıklarının avukatı olan Muğla Barosu Başkanı Mustafa İlker Gürkan Ankara Barosu tarafından Uluslararası Hukuk Kurultayı’ndaki “Hukukun üstünlüğü ve direnme hakkı” başlıklı oturuma konuşmacı olarak davet edilmesi, Ankara Kadın Platformu üyeleri tarafından oturum sırasında dövizlerle protesto edildi.

Baro’ya bir kınama yazısı da gönderen platform üyeleri salonda tepkilerini dile getirdiler. Gürkan’ın konuşmaya başlaması üzerine salondaki kadınlar dövizlerini açarak ayağa kalktılar.

Ankara Kadın Platformu üyesi Avukat Candan Dumrul kısa bir konuşma yaparak, “Tecavüzcüyü savunmak, tecavüze ortak olmaktır. Ankara Barosu kadınların hassasiyetlerine dikkat etmemiştir. Biz kadınlar bu durumu protesto ediyoruz. Bizimle birlikte salonu terk etmenizi istiyoruz” dedi.

Protestocular “Erkek adalet değil gerçek adalet. Tecavüzü savunmak, ortak olmaktır. Fethiye davası kadınların davasıdır” sloganlarıyla toplantı salonunu terk ettiler.

Evrensel
Kaynak: KaosGL