10 Ocak 2012 Salı

'İyi çocuklara' 39 yıl hapis

Umut Kitapevi'ni bombaladıkları için tutuklu yargılanan JİTEM elemanları Ali Kaya, Özcan İldeniz ve itirafçı Veysel Ateş, ayrı ayrı 39 yıl, 10 ay, 27 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde Umut Kitapevi'ne yapılan bombalı saldırıyla ilgili açılan dava karara bağlandı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 9 Kasım 2005'te Seferi Yılmaz'a ait Umut Kitabevi'nin bombalanması, 1 kişinin yaşamını yitirmesi ve kişinin yaralanması ile ilgili tutuklu yargılanan JİTEM elemanları astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz ile itirafçı Veysel Ateş'e 39'ar yıl 10'ar 27'şer gün hapis cezası verildi.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ndeki patlamayla ilgili davada karar duruşması bugün Van'daki 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Van'da meydana gelen depremlerden sonra Adalet Sarayı'nın hasar görmesi nedeniyle ertelenen duruşma Adalet Sarayı'nın olarak kullanılan M Tipi Cezaevi'nde görüldü.

Geçen duruşmada savcı, tutuklu yargılanan JİTEM elemanları astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz ile itirafçı Veysel Ateş ile ilgili esasa ilişkin görüşünü mahkemeye sundu. Savcı, Ali Kaya ve Özcan İldeniz ile itirafçısı Veysel Ateş'i, "adam öldürmek", "çete kurmak" ve "adam öldürmeye teşebbüs" suçlarından 39 yıl 5 ay 10'ar gün hapis cezası istedi.

Mahkeme, bugün verdiği kararda sanıklara ayrı ayrı 39 yıl, 10 ay, 27 gün hapis cezası verildiğini açıkladı.

Şemdinli'de Seferi Yılmaz'a ait Umut Kitapevi'nin bombalanması sonucu 1 kişi yaşamını yitirmiş, 1 kişi ise yaralanmıştı. Olayın ardından tutuklana JİTEM elemanaları Kaya ve İldeniz'e ilişkin açıklama yapan dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Büyükanıt, "Kendilerini tanırım, iyi çocuklardır" demişti.

Kaynak: ETHA