6 Ocak 2012 Cuma

HDK tüm Türkiye'de sokağa çıkıyor

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), yarın Türkiye genelinde eş zamanlı olarak eylemler yapacak. HDK, "Barış ve adalet için, sen de bir ses çıkar" çağrısı yapıyor.


Halkların Demokratik Kongresi (HDK), "Sen de bir ses çıkar" kampanyasının startını yarın veriyor. 3 ay boyunca sürecek olan kampanyanın ilk eyleminde 35 sivilin yaşamını yitirdiği Roboski Katliamı protesto edilecek. Her Cumartesi Türkiye genelinde eş zamanlı olarak yapılacak eylemlerin ilk haftasında "adalet ve barış için ses çıkarılacak."

'TÜM ÜLKEDE AYNI GÜN VE AYNI SAATTE SOKAĞA ÇIKIYORUZ'

Halkların Demokratik Kongresi Yürütme Kurulu, kampanyanın ilk eylemine ilişkin yaptığı açıklama şöyle:

"Türkiye'nin 81 ilinde çalışmalar başlatarak, 15–16 Ekim 2011'de kuruluşunu ilan eden Halkların Demokratik Kongresi (HDK) olarak, yaşanan acı ve kaygı verici gelişmeler karşısında ülkenin her yanında barış ve adalet için sokağa çıkıyoruz.

"Sen de bir ses çıkar!" çağrısıyla başladığımız kampanyamızın ilk eylemini, sınır boyunda 35 genç köylünün katledilmesine sessiz kalmayacağımızı haykırmak, operasyonların, gözaltı ve tutuklamaların son bulmasını talep etmek için gerçekleştireceğiz.

Türkiye'nin her yanında sokağa çıkarak, estirilen teröre teslim olmayacağımızı göstereceğiz."

İSTANBUL'DA ADRES TAKSİM

İstanbul'daki eylemin adresi Taksim olacak. İstanbul'un 3 bölgesinin de katılacağı kitlesel basın açıklamasında, Uludere-Roboski'ye giden heyette bulunan milletvekilleri, aydınlar, akademisyen, yazar ve sendikacılar da yer alacak.

Ankara'da ise Sakarya Meydanı'nda kitlesel basın açıklaması yapılacak.