11 Ocak 2012 Çarşamba

Devlet, Roboski'de yine mağdurların peşinde!

Katliamda yakınlarını kaybeden köylülerin tutuklanmasının ardından en az 70 köylü hakkında daha arama kararı çıkartıldı.


Kürt halkı, Roboski Katliamı'nın faillerinin cezalandırılmasını isterken, hedef tahtasına katliam mağduru köylüler oturtuldu. 5 köylünün tutuklanmasının ardından en az 70 kişi hakkında da arama kararı çıkartıldı.

Roboski Katliamı'nda yakınlarını kaybeden köylülerin Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'u protesto etmesinin ardından 8 kişi gözaltına alındı. Serbest Encu, Nihat Encu ve Nezir Encu Uludere Jandarma Karakolu'ndaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Katliamda yakınlarını kaybeden Faruk Encu, Özcan Encu, Mehmet Altürk, Faris Kaya, Ferdi Alma, "Kasten adam öldürmeye teşebbüs" iddiasıyla tutuklanarak Şırnak Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Faruk Encü 3 amca oğlunu, Özcan Encü ise 2 amca oğlunu Roboski Katliamı'nda kaybetti.

70 KÖYLÜ ARANIYOR

Köylülerden alınan bilgiye göre, en az 70 kişi hakkında da arama kararı çıkartıldı. Köylüler, "arananlar listesi kontrol noktalarındaki askerlere verilmiş" diyor. Bölgeye girişin yanı sıra çıkış sırasında yapılan kontroller de dikkat çekiyor.

Arananlar listesinde adı bulunan Ferhat Encü, katliam ile ilgili gerçekleri basına aktardığı ve taziye ziyaretine gelen demokratik kitle örgütlerine yardımcı olduğu için kendisi hakkında da arama kararı çıkartıldığını söyledi. Katliamda yakınlarını kaybettiğini anlatan Ferhat Encü, katliamla ilgili gerçekleri herkese anlatmaya devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: ETHA