12 Ocak 2012 Perşembe

Bir tutuklu öğrenciden daha mektup var

Sincan Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutuklu olan üniversite öğrencisi Reyhan Alkıvılcım, basına gönderdiği mektupta, "Gençliği hapse atılmış bir ülke ne kadar gelişip ilerleyebilir?" diye sordu.

Sincan Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutuklu olan üniversite öğrencisi Reyhan Alkıvılcım, basına bir mektup gönderdi, "Gençliği hapse atılmış bir ülke ne kadar gelişip ilerleyebilir?" diye sordu.

Pamukkale Üniversitesi Felsefe Bölümü 3. sınıf öğrencisi olan Alkıvılcım, gözaltına alındığında arkadaşlarının evinde kaldığını, evde bulunan bilgisayar, telefon ve flash belleklere el konulduğunu hatırlattı, "Daha sonra öğrediğim kadarıyla da Ankara'da ailemin yaşadığı eve de aynı saatlerde girilmiş. Bilgisayara, film ve müzik CD'lerine, okul için kaynak kitaplarıma ve romanlarıma bile el konulmuş, ailem huzursuz edilmişti. Misafir kaldığım öğrenci evindeki arkadaşlarım huzursuz edildiği gibi" dedi.

Savcılıkta "Neden 1 Mayıs'a katıldın? Neden Ömer Yazgan'ın mezarını ziyaret ettin" gibi sorularla karşılaştığını anlatan Alkıvılcım, mektubunda şu ifadelere yer verdi: "Devletin kendinin bayram ilan ettiği 1 Mayıs İşçi Bayramı yasadışı mı oldu? 12 Eylül'de asılan insanların mezarlarını ziyaret etmek yasadışı mı?Başbakan Erdal Eren'in mektubunu Meclis'te gözleri yaşlı şekilde okudu. Üstüne üstlük darbeyi darbeyi gerçekleştiren Kenan Evren'in yargılanacağını söyledi. Başbakan yapınca yasal, bizler yapınca mı yasadışı oluyor?"

"Bizler bu ülkenin gençliğiyiz" diyen Reyhan Alkıvılcım, "Gençliği hapse atılmış bir ülke ne kadar gelişip ilerleyebilir?" diye sordu, herkesten tutuklu öğrenciler için destek istedi.

Kaynak: ETHA