11 Ocak 2012 Çarşamba

Billur Tuz işçilerine destek

İzmir'de sendikanın yetkisinin düşürülmesi için işten çıkarılan Billur Tuz işçilerine destek ziyaretleri sürüyor.


Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Billur Tuz fabrikasında patronun, sendikanın yetkisini düşürmek için işten attığı 47 işçi, 2 Ocak'tan bu yana direnişte. Alınteri, BDSP, DHF, ESP, Kaldıraç ve Partizan üyeleri, Tek Gıda-İş üyesi Billur Tuz işçilerini dün ziyaret etti.

ZF Lemforder önünde toplanan destekçiler, "Billur Tuz işçisi yalnız değildir. Direnen işçiler kazanacak" pankartı açarak direniş alanına yürüdü. Yürüyüş sırasında "Billur Tuz işçisi yalnız değildir", "Direne direne kazanacağız", "Yaşasın sınıf dayanışması" sloganları atıldı, İzmir'de direnşlerini sürdüren Hugo Boss ve Savranoğlu direnişleri de sloganlarla selamlandı.

Billur Tuz işçileri, alkış ve sloganlarla ziyaretçileri karşıladı. Billur Tuz işçileri adına Gürsel Köse bir konuşma yaparak ziyarete gelen kurumlara teşekkür etti.

Kurumlar adına ise bir metal işçisi söz alarak işçilere seslendi. Metal işçisi, son bir yılda yaşanan direnişler ve kazanımları hatırlatarak, Savranoğlu ve Hugo Boss direnişleri ile sendikalaşan Roteks işçilerini selamladı. Billur Tuz direnişinin Çiğli Organize Sanayi Bölgesi için önemli olduğunu belirten işçi, devrimci kurumların her zaman direnişlerin yanında olacağını söyledi.

Kaynak: ETHA