10 Ocak 2012 Salı

Beş Değil, 95 Yıl da Geçse!

Hrant'ın Arkadaşları, "Adaletin devleti size çok uzak. O yüzden bizlere devletin adaletini göstermeyi yeğlediniz. Ama beş yılın sonuna yaklaştınız. Bizler değil siz" dedi.



İstanbul Şişli'de 19 Ocak 2007'de Agos gazetesi önünde öldürülen gazeteci Hrant Dink cinayeti davasının 24. duruşması Beşiktaş Adliyesi'nde görülüyor.

"Hrant'ın Arkadaşları", duruşma öncesinde, "Bu dava öyle bitmez" dövizleriyle Beşiktaş İskelesi önünde, Dolmabahçe'den iskeleye yürüyen diğer grupla birleşerek "Unutmayacağız ve affetmeyeceğiz" sloganı atarak Adliye'ye yürüdü.

Hrant'ın Arkadaşları adına basın açıklamasını okuyan Aydın Engin, Dink'in öldürülmesinin beşinci yılının dolmasına sayılar gün kaldığını hatırlatarak "Beş yılın sonuna yaklaştınız. Bizler değil siz." dedi.

"Beş yıl boyunca gerçek katilleri, O'nu aramızdan kalleş bir pusuyla çekip almak için tuzak kuranları, cinayete giden yolun kanlı taşlarını döşeyenleri devlet kalkanının ardında gizlediniz. Önümüze üç beş tetikçi çıkardınız ve bununla yetinmemizi istediniz. O'nun ardından yürüyen yüzbinler, O'nun ardından ağlayan milyonlar sizleri etkilemedi.

"Adaletin devleti size çok uzak. O yüzden bizlere devletin adaletini göstermeyi yeğlediniz. Bizler genç ve yaşlı, kadın ve erkek Hrantlarız. Beş bin yıldır adalet arayan büyük insanlığın çocuklarıyız. İçimizden birini, Hrant Dink'i pusu kurup öldürdünüz. Ama bilin ki biz çokuz. Biz yedi iklim dört bucakta ve adalet için dimdik ayakta Hrantlarız."

Engin, Hrant'ın Arkdaşları'nın çok sabırlı ve çok inatçı olduğunu söyleyerek "Beş değil 95 yıl bile geçse ellerimiz gerçek katillerin ve onları koruyup kollayan sizlerin yakasındadır" dedi.

"Sesimiz kulaklarınızda çınlayacak ve uykularınız kaçacak. Duyun işte sesimizi: Hrant İçin Adalet İçin"

Adalet nöbetine, Rakel Dink, Akın Birdal, Sebahat Tuncel, Oral Çalışlar, Alper Taş, Tayfun Görgün, Ahmet İnsel, Osman Kavala, Çayan Demirel gibi birçok kişi katıldı.

19 Ocak'ta Hrant Dink'in öldürülüşünün 5. yılında, saat 13:00'te Agos Gazetesi'ne yürünecek.

Kaynak: Bianet