8 Ocak 2012 Pazar

Barış Anneleri de Cudi'ye gidiyor

Barış Anneleri İnisiyatifi yarın Şırnak'ta canlı kalkan eylemi başlatıyor. Konuya ilişki açıklama yapan DTK, tüm duyarlı kamuoyunu eyleme destek vermeye çağırdı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Şırnak'ın Cudi Dağı'nda süren çatışmaya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, AKP'nin güvenlik eksenli politikalarda ısrarı nedeniyle Kürt sorunun çözümü yerine çözümsüzlüğü derinleştirdiği vurgulandı. AKP'nin, inkar ve imha politikalarında ısrarcı olduğu belirtilen açıklamada; "Son süreçte yapılan, operasyon ve çatışmalardan dolayı bu ülkenin evlatları toprağa düşmekte, annelerin yüreği yanmaya devam etmektedir. Tüm toplumsal kesimlerin Kürt sorununun çözümünde demokratik yöntemlerinin esas alınması gerektiği vurgulamasına rağmen AKP hükümeti denenmiş çözüm getirmeyen inkâr ve imha politikalarında ısrarcı tutumunu sürdürmektedir" denildi.

Kazan Vadisi ve Uludere olaylarına değinilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Kazan vadisinde kimyasal ve napalm bombaları ile yapılan kitlesel imhalar, Uludere'de savaş uçakları ile yapılan katliamdan sonra Şırnak'ın Cudi Dağı'nda devam eden operasyon ile yeni bir katliam planlanmaktadır. Bu temel de benzer acıların yaşanmaması için 09 Ocak 2012 Tarihinde saat 13.00'da Barış Anneleri'nin Diyarbakır'da yapılacak olan basın açıklamasından sonra operasyonların durması, silahların susması için Şırnak'a başlatacağı barış yürüyüşüne tüm toplumsal kesimleri katılım sağlamaya ve destek vermeye davet ediyoruz" ifadeleri yer aldı.

Kaynak: ETHA