9 Ocak 2012 Pazartesi

3. Köprüye karşı Ankara'ya

3. Köprüye Karşı Yaşam Platformu, ormanları, mahalleri, su havzalarını, yaban hayatını, yaşamı savunmak ve AKP'nin 'İstanbul cinayetine tam teşebbüs' suçunu uygulamasına hayır demek için yarın Ankara'da olacağını açıkladı.

3. Köprüye Karşı Yaşam Platformu, Ankara Karayolları Genel Müdürlüğü'nde yapılacak 3. Köprü ihalesine karşı yarın Ankara'da olacaklar.

Platform adına açıklama yapan Prof Dr. Zerrin Bayraktar, 'Yaşam ihaleye çıkartılamaz' başlığıyla eylem yapacaklarını açıkladı.

Bayraktar, orman mühendisleri, şehir plancıları, mimarları, çevre mühendisleri, demokratik kitle örgütleri, sağlık örgütleri, aydınları olarak İstanbul'un sağlıklı ve insanca yaşanacak bir kent olması için için mücadele ettiklerini söyledi, bu sebeple 3. köprüye karşı çıktıklarını anlattı.

İstanbul'un trafik sorununu çözmek iddiasıyla 3. köprünün yapılmak istendiğini belirten Bayraktar, "Yapılan her köprü zaman içinde kendi trafiğini oluşturmaktadır. Yapılması planlanan 3. Boğaz köprüsü de zaman içinde aynı sonuçları yaratacaktır"şeklinde konuştu.

3. Köprü projesinin hukuk dışı olduğunu ifade eden Bayraktar, "Hukukun hakim olduğu bir ülkede 3. köprü projesi ihalesinin yapılması olanaksızdır. AKP hükümeti 10 Ocak Salı günü açmayı planladığı Kuzey Marmara Otoyolu projesi ihalesiyle Danıştay kararlarını ve hukuksal süreçleri çiğnemektedir. Meslek odaları tarafından projeye karşı açılan davalar henüz devam etmektedir. Bu davaların bir bölümünde bilirkişilerin projeyle ilgili olumsuz raporları mahkemelere sunulmuş; bir bölümündeyse mahkemelerce bilirkişi ataması kararı alınmış olup hukuksal süreç devam etmektedir" dedi.

3. Köprü projesinin AKP hükümetinin anti-demokratik siyasi dayatmalarından biri olduğunu kaydeden Prof Dr. Zerrin Bayraktar, hiçbir bilim insanının desteklemediği bu projeye karşı yarın Ankara'da olacaklarını duyurdu.

Bayraktar sözlerini şöyle noktaladı: "insanca bir yaşam, yaşanabilir bir İstanbul için köprü değil orman, köprü değil su, toplu ulaşım."

Kaynak: ETHA